Vithas Castelló ensenya tècniques de massatge a pares i mares de bebés prematurs

691

Ha estat organitzat per la supervisora de l’UCI Pediàtrica i les matrones del centre amb l’objectiu de demostrar els múltiples beneficis que aporta als bebés

Actualitat Diària

L’hospital Vithas Castelló ha acollit un taller de tècniques de massatge infantil per a xiquets prematurs organitzat per la supervisora de l’UCI Pediàtrica, Ana Palomares i les matrones del centre hospitalari amb l’objectiu de demostrar els múltiples beneficis que provoca aquestes tècniques en l’estimulació dels diferents sistemes: gastrointestinal, respiratori, neurològic i circulatori. Els assistents al taller han sigut els pares i els seus beus prematurs que han nascut en els últims mesos en Vithas Castelló i que ja han sigut donats d’alta.

La cita ha tingut lloc aquesta setmana coincidint en proximitat amb la celebració del Dia Mundial del Xiquet Prematur que l’Organització Mundial de la Salut commemora el 17 de novembre. Aquests bebés representen el 7%, uns 22.000, dels nascuts a Espanya cada any. Els més vulnerables són aquells que naixen abans de la setmana 28 i són considerats prematurs extrems.

Tal com explica Ana Palomares, “està demostrat que l’aplicació del massatge al nounat prematur produeix un augment de pes, disminució de l’estrés i afavoreix el vincle amb els pares entre altres efectes i agrega “el massatge infantil és un art molt antic, mil·lenari, aplicat als bebés per a estimular els seus sentits a través de la pell”.

La sensibilitat de la pell és una funció que es desenvolupa primerencament, per això l’estimulació cutània és essencial per a un correcte desenvolupament orgànic i psicològic. Segons el doctor Fernando Baixauli, pediatre de Vithas Castelló, “l’estimulació sensorial del massatge accelera el procés de mielinització del cervell i sistema nerviós. La interacció pròpia del massatge pot afectar directament el desenvolupament emotiu del xiquet i la seua capacitat per a manejar l’estrés en l’edat adulta”.

Les pressions suaus i altres tipus d’estimulació tàctil tenen beneficis en diversos aspectes del desenvolupament. El massatge suau proporciona estabilitat al sistema nerviós i més resistència a les malalties. “L’estimulació proporcionada pel massatge diari, -comenta el professional-, és molt més rellevant per al bebé que el que puga ser qualsevol joguet. Amb el massatge els bebés aprenen a respondre a la tensió amb relaxació” i subratlla “a més, el massatge tonifica l’àrea digestiva i ajuda a moure els gasos fins i tot poden mitigar les molèsties dels còlics del lactant”.

 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací