Vila-real obri la segona edició del programa T’Avalem amb 30 beneficiaris al centre María de Luna

El proper dimarts 5, a les 12 hores, tindrà lloc a l'antiga Cambra Agrària una jornada informativa sobre els nous programes EMPUJU-EMCUJU 2018

429

ActualitatDiària

El programa mixt d’ocupació i formació T’avalem, que impulsa la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, i que es dirigeix a menors de 30 anys torna a ser una realitat a Vila-real.

Pocs dies després de la cloenda de la primera edició, avui s’han incorporat els 30 nous beneficiaris del projecte, que se situa en el centre cívic María de Lluna, on han rebut la visita de l’alcalde, José Benlloch, juntament amb el regidor d’Economia, Xavier Ochando, que els han donat la benvinguda a aquesta oportunitat formativa i laboral.

“Venir ací a rebre 30 joves que es van a poder formar i van a aconseguir un futur millor per a ells i per a la nostra ciutat és tot un orgull”, afirma l’alcalde, qui destaca que “el mòdul que obrim per segona vegada és una iniciativa pionera i innovadora que ofereix grans possibilitats en l’àmbit laboral”.

Per la seua banda, l’edil d’Economia assegura que “novament estem molt satisfets, perquè després d’una dècada passant de llarg, és la segona vegada que aconseguim que un programa d’aquestes característiques arribe a la nostra ciutat”. Ochando, que ha agraït als tècnics de la Regidoria tot el seu treball perquè així siga, ha recordat que “hem passat d’una època en la qual es feien grans inversions per a contenidors buits de contingut a una altra en la qual les inversions són per a les persones i en la qual lluitem perquè ni un euro passe de llarg de la ciutat”.

En aquest sentit, destaca que aquest programa no només ofereix una oportunitat d’adquirir experiència laboral i formació als joves, sinó que “els ajuda a empoderar-se, a canviar la seua vida i a trobar una ocupació per a tenir un futur millor”. “Les xifres parlen per si soles, en poc temps tindrem en marxa quatre plans d’ocupació, amb una inversió de dos milions d’euros i més de 200 persones de totes les edats beneficiades”, apunta, “i la previsió és arribar a superar les dades del 2017”.

Benlloch, d’altra banda, indica que “el nou model econòmic de la ciutat està donant els seus fruits, aquests tallers ajuden al fet que els veïns troben noves eixides, s’especialitzen i malgrat la dura situació que patim, tenim l’orgull de poder dir que cada euro que gestionem ara sí arriba a les persones”. A més, assenyala que “acabarem la legislatura en 2019 sent l’equip de govern que menys plaques d’inauguracions ha col·locat en tot aquest temps, perquè nosaltres som responsables i hem canviat les polítiques i les prioritats, ara centrades en la gent”.

L’edil d’Economia ha anunciat que el proper dimarts 5, a les 12.00 hores, tindrà lloc a l’antiga Cambra Agrària una jornada informativa sobre els nous programes EMPUJU-EMCUJU 2018, en els quals col·laboren el Servef i el Fons Social Europeu per a donar una primera oportunitat laboral als menors de 30 anys durant 12 mesos, que podran realitzar les seues funcions en diversos departaments de l’Ajuntament.

El programa T’Avalem María de Luna que s’inicia avui formarà en Operacions bàsiques de restaurant (serveis de bar i cafeteria), Operacions bàsiques de cuina (cuiner/a) i Activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria (jardiner/a). Els beneficiaris es formaran durant 12 mesos per a obtenir els corresponents certificats de professionalitat, títols homologats i reconeguts pel Ministeri d’Educació, en nivell 1 i 2, que a més cobraran des del primer dia el salari mínim interprofessional (707,70 euros). A ells se sumen un equip de cinc docents, un administratiu i un director, contractats des del Servef expressament per al programa.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací