Una empresa valenciana dissenyarà els espais públics municipals de Madrid

291

Actualitat Diària

La enginyeria valenciana Vielca Enginyers ha estat seleccionada per a dissenyar els espais públics municipals de Madrid. Juntament amb altres tres empreses d’enginyeria madrilenyes, redactarà durant els pròxims tres anys tots els projectes de parcs, jardins i vials que s’escometin en la capital.

Al concurs públic, convocat per l’Ajuntament de Madrid, es van presentar un total de 29 empreses procedents de tota la geografia espanyola. D’elles han estat seleccionades quatre, que seran les encarregades de redactar tots els projectes de construcció, inclosos els estudis de solucions.

Com explica Vicente Candela, director de Vielca Enginyers, “es tracta d’un total de 660 projectes, dels quals Vielca abordarà prop de 150, amb un valor estimat de cinc milions d’euros. Els projectes van des de reurbanització de barris i districtes fins a convertir en zona de vianants zones, remodelar jardins ja existents o dissenyar nous parcs i jardins”.
La signatura de l’acord-marc amb l’Ajuntament de Madrid es va produir a principis d’agost, i al setembre està previst que s’iniciï els treballs amb la celebració d’una primera reunió de coordinació. El termini per a realitzar els dissenys és de dos anys, amb una pròrroga addicional d’un any. És el temps que l’Ajuntament de Madrid ha marcat per a tenir llestos tots aquests projectes, amb l’objectiu de donar-li una bolcada a l’estat actual dels espais públics oberts i aconseguir una ciutat rejovenida, accessible i agradable.
Un volum considerable

Segons Candela, “es tracta d’un volum molt important de treball. Dissenyar 150 projectes en tres anys és tot un repte per a qualsevol empresa a Espanya. A més, entrar a treballar en la capital d’Espanya no és fàcil. Els treballs poden anar des de redissenyar els parcs i jardins més emblemàtics de la ciutat fins a dissenyar alguna actuació específica per a la Porta del Sol o en un barri als afores de Madrid. Des d’una simple pavimentació d’uns carrers a la remodelació del Parc del Retiro”.

Un total de quinze tècnics entre enginyers, arquitectes, topògrafs i delineants formen l’equip permanent de Vielca que participarà en aquests projectes. Treballaran sota la metodologia BIM, programari procedent de països anglosaxons creat per a treballar en equip i en temps real. “Cada barri té previst unes actuacions i unes necessitats diferents, i cal saber respondre amb èxit a les expectatives, el disseny de les zones públiques és vital per a fer més agradable la circulació dels madrilenys així com per a generar un atractiu turístic”, apunta Candela.

Projectes en edificis públics

A més del Lot 2, que recull els projectes de les actuacions a abordar en espais públics com a parcs, jardins o vials, l’Ajuntament de Madrid ha licitat també un altre lot (Lot 1), similar a l’anterior però dirigit a actuacions en edificis públics. L’enginyeria valenciana ha estat proposada també per a l’adjudicació d’aquest segon lot, que inclouria la seva participació en altres 130 projectes.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací