Una dotzena d’organitzacions s’afavoreixen dels Projectes Socials del Santander

418

Actualitat Diària

La seva Majestat la Reina Letizia ha presidit aquest matí a Madrid, al costat de la presidenta de Banc Santander, Ana Botín, el lliurament de premis de la XI Convocatòria de Projectes Socials de l’entitat a les dotze iniciatives triades pels empleats del banc a Espanya per a rebre més de 40.000 euros cadascuna entre les més de tres-centes presentades.

Des que es va posar en marxa aquest programa solidari fa ja onze anys, s’han repartit un total de tres milions d’euros entre 82 ONG i s’ha aconseguit ajudar a més de 45.000 persones.

Ana Botín ha agraït, especialment, la participació de la Reina Letizia un any més en aquest esdeveniment, així com a la resta autoritats presents, i ha assenyalat que està orgullosa d’aquest projecte per l’impacte que ha tingut en la vida de les persones durant onze edicions. “No seria possible sense el lideratge de les nostres padrines i padrins, sense la solidaritat dels empleats que donen euros de la seva nòmina cada mes i, per descomptat, sense les organitzacions que lideren els projectes, perquè són les que diàriament treballen per a fer front a les desigualtats i les injustícies de les nostres societats, les que ajuden els col·lectius més vulnerables”, ha destacat.

Cadascuna de les dotze entitats guanyadores rebrà 40.367 euros del fons “Euros de la teva Nòmina”, que es finança gràcies a les donacions dels empleats de Banc Santander participants en el programa i els fons de l’entitat, que duplica les quantitats aportades per cada empleat.

En aquesta edició s’han aconseguit recaptar 484.412 euros, la qual cosa suposa un increment del 24% en els últims cinc anys, en els quals les donacions dels empleats han anat creixent gradualment i, per tant, també l’aportació del banc.

Segons la Presidenta de Santander, “som conscients de l’impacte que podem tenir en la vida de les persones i les empreses” i va animar a “ser cada vegada més responsables amb el paper que exercim en la societat, per a millorar-la i aconseguir entre tots que el món sigui cada dia una mica millor.”

Projectes guanyadors

Dels més de 300 projectes presentats en aquesta ocasió, un comitè d’experts va seleccionar 30 finalistes i, entre aquests, els professionals de l’entitat han votat per a triar els projectes guanyadors de cadascuna de les cinc categories: cooperació internacional, discapacitat, salut, exclusió social i educació Infantil.

centre d’acolliment i formació per a noies del carrer en Sirarou (Benín); l’Associació CONI, que lluita per tirar endavant una escola model per a abolir el treball infantil entre els nens en extrema pobresa de Guatemala, i la Companyia del Salvador, un grup de religioses que van fundar un col·legi en Kalalé (Benín) i que, amb l’ajuda de Banc Santander, seran capaços de construir edificis de secundària, Batxillerat i camps d’esport per al col·legi.

En l’àrea de discapacitat han estat seleccionades la Fundació contra l’Esclerosi Múltiple de Madrid (FEMM), que incorporarà un exosquelet complet per a la rehabilitació de l’esclerosi múltiple en el seu nou centre; l’associació DGENES i el seu programa de suport a l’aula a nens amb discapacitat i malalties estranyes, i l’Associació Nipace, amb el seu projecte per a adquirir noves tecnologies innovadores que serveixin per a la rehabilitació de nens amb paràlisi cerebral.

En la categoria de salut, la Fundació Intheosbuscarà nous tractaments per a aquells nens diagnosticats amb càncer que no compten amb teràpia des del primer tractament o no han reaccionat a la quimio convencional. Per part seva, la Fundació Josep Carreras finançarà una recerca sobre la leucèmia linfobástica aguda infantil, un subtipus de la malaltia que sol afectar menors de 12 mesos.

En inclusió social, les organitzacions premiades són United Way Espanya amb el seu projecte “Adopta un avi”, l’objectiu del qual és acompanyar a les persones de la tercera edat, i la Fundació Ana Bella amb el seu projecte de crear un curs online que ajudi 300 dones maltractades perquè recuperin la seva vida com a supervivents feliços.

Finalment, en educació infantil, les triades han estat la Fundació Empara, el projecte de la qual Malala ajuda als nens nascuts en l’àmbit penitenciari perquè puguin tenir una infància com qualsevol altre nen i, al seu torn, estiguin amb les seves mares mentre elles compleixen condemna, i la Unió d’Associacions Familiars (UNAF), que desenvoluparan tallers socioeducatius per a la millora de la convivència i prevenció de l’assetjament escolar.

Banc Santander manté un ferm compromís amb les comunitats en les quals opera, amb més de sis milions de persones ajudades en els últims quatre anys. En 2018, va dedicar 179 milions d’euros a inversió social, dels quals 121 milions es van destinar al suport a l’educació superior (1.200 acords amb institucions acadèmiques en 21 països) i 58 milions a programes de suport a la comunitat, que van beneficiar a 2,5 milions de persones. Banc Santander es va situar en 2018 entre els primers cinc bancs del món en l’índex DJSI (índex de Sostenibilitat del Dow Jones), del qual forma part des de l’any 2000. També està inclòs en l’índex FTSE4*Good IBEX des de 2003, com a companyia que treballa per la sostenibilitat mediambiental, el desenvolupament de relacions positives amb els grups d’interès, i pel suport i la preservació dels drets humans universals.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací