Turisme promociona la Comunitat Valenciana com a destinació de turisme ornitològic a Suècia

415

L’objectiu és establir contactes amb operadors especialitzats per a comercialitzar el producte

Actualitat Diària

Turisme Comunitat Valenciana assisteix com a expositor en l’esdeveniment dedicat a l’ornitologia que se celebra l’últim cap de setmana en Falsterbo (Suècia), una zona molt turística en la qual es donen cita un gran nombre d’aficionats als ocells de tota Escandinàvia.

Turisme Comunitat Valenciana mostrarà en ‘Falsterbo Bird Xou‘ l’oferta de turisme ornitològic de la Comunitat Valenciana en un espai expositiu atés per guies especialitzats en birding.

Turisme participa amb l’objectiu de donar a conèixer l’oferta de la Comunitat Valenciana en turisme ornitològic, a més d’establir contactes amb els touroperadors especialitzats en aquesta tipologia turística. Es tracta d’un producte especialitzat practicat per un públic molt exigent amb la qualitat de la interpretació del patrimoni natural, que constitueix la base de la seua experiència turística.

El mercat escandinau, juntament amb el britànic i el centreeuropeu, és un dels prioritaris per al turisme ornitològic.

En 2018, en una acció coordinada pel Patronat de Turisme de València, l’Associació de Guies Birding de la Comunitat Valenciana va estar present en el Falsterbo Bird Xou realitzant una presentació de la destinació Comunitat Valenciana com a destinació ornitològica, amb gran acolliment entre els assistents, turoperadores nòrdics que es van interessar per la nostra destinació per a començar a comercialitzar eixides.

Per a reforçar aquest primer contacte amb els turoperadors nòrdics es va realitzar un ‘fam trip’ a la Comunitat Valenciana al novembre passat, coincidint amb el Festival dels Aiguamolls del Sud, a Torrevella, promogut per Turisme Comunitat Valenciana.

Enguany, la presència de la Comunitat Valenciana en el Falsterbo Bird Xou es veurà incrementada, ja que la Comunitat Valenciana disposarà d’un xicotet espai expositiu atés per guies especialitzats en ‘birding’.

A més, es participa en el programa de xarrades amb una presentació de la destinació, reforçada amb interessants dades sobre el Charrán elegant (Sterna elegans), que durant els últims 10 anys ha estat niant en aiguamolls valencians. Aquesta espècie es troba, normalment, al llarg de la costa occidental d’Amèrica, i el lloc d’implantació a Espanya és l’únic fora d’aquesta gamma i, per tant, completament únic i un gran atractiu per al turisme ornitològic. Aquest tipus de xarrades provoquen un interés entre els afeccionats ‘birdwatchers’ i, en aquest cas, és una raresa que val la pena veure.

Falsterbo Bird Xou és una fira que porta celebrant-se 13 anys i s’ha convertit en una gran referència en l’àrea escandinava, sobretot entre suecs i danesos, que són els més actius i els que més pròxims es troben de la localitat de celebració. En l’actualitat és una cita ineludible per a molts observadors d’ocells de la zona i voltants.

A més, Falsterbo és una de les ‘meques’ per als observadors d’ocells o ‘birdwatchers’ europeus i, sobretot, els escandinaus, perquè resulta un lloc extraordinari per a l’observació de la migració entre finals d’estiu i tardor.

Promoció del turisme ornitològic en la Comunitat

Des de Turisme es treballa en l’impuls i la promoció del turisme ornitològic de la Comunitat Valenciana. Entre les accions destacades de 2019, Turisme CV, en col·laboració amb València Turisme, ha participat en el certamen més important de quants se celebren a Europa, la British Birdfair, però també en la Pannonian Bird Experience, celebrada a Àustria, concloent la presència internacional en Falsterbo.

A més, al setembre assistirà al Delta Birding Festival, un esdeveniment similar als anteriorment citats que se celebra al Parc Natural del Delta de l’Ebre, i que es caracteritza per atraure a ornitòlegs de tota Espanya, a més del públic català, que és un dels mercats potencials del producte.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací