El lema ‘Combina i mou-te’ centra la Setmana Europea de la Mobilitat que arriba a Vila-real del 15 al 23 de setembre

722

Actualitat Diària

Com cada mes de setembre i des de 2000 Europa celebra la Setmana de la Mobilitat que també arriba a Vila-real sota el lema ‘Combina i mou-te’ i que comptarà amb diferents activitats per a sensibilitzar a institucions i ciutadania sobre les conseqüències negatives per a la salut pública i el medi ambient de l’ús irracional del cotxe en la ciutat i dels beneficis d’altres modalitats de transport sostenible com el de tipus públic, la bicicleta o caminar. El regidor d’Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic, Josep Pasqual Sancho, ha presentat les activitats que es realitzaran entre els dies 15 i 23 de setembre. 

Sancho recorda que la iniciativa va sorgir a Europa en 1999 i tan sols un any després ja va comptar a11-09-2018 Setmana de la Mobilitat 2mb el suport de la Comissió Europea i des d’aleshores se celebra cada any per a “promoure la mobilitat sostenible i fomentar el desenvolupament de bones pràctiques entre els veïns”. L’edil indica que “tots hem d’entendre que hi ha formes de transport sostenibles per a desplaçar-nos per la ciutat, com el transport públic, la bicicleta o caminar i que totes elles es poden combinar, d’ací el lema d’enguany”, sosté Sancho, qui destaca la “eficiència, rapidesa, estalvi i sostenibilitat d’aquestes mesures”.

Per aquest motiu, anima tots els vila-realencs a participar a les activitats gratuïtes que s’han programat i que comencen el dia 15, amb una eixida en bici a la desembocadura del Millars. L’esdeveniment començarà a les 9.00 hores a la plaça de la Maiorasga, des d’on es farà camí cap a l’enclavament natural. A mig camí (a l’entorn dels Llacunes) s’oferirà avituallament als assistents, amb aigua i fruita fresca. El retorn està previst a les 14.00 hores i els interessats a participar poden inscriure’s a través del següent enllaç: https://goo.gl/forms/ihhkcdwlfsrkxasj2.

El dissabte 22, coincidint amb el Dia Mundial Sense Automòbil, s’han programat noves activitats, sota el títol ‘La ciutat, sense el meu cotxe!’, que tindran lloc a l’avinguda de la Murà, en el tram comprès entre l’Auditori i el carrer de Borriana. De 10.00 a 14.00 hores s’oferiran activitats sostenibles, com jocs de fusta, l’arbre ecològic, un circuit de proves amb bicicleta i un taller de reparació de bicis. A la vesprada, de 17.00 a 20.00 hi haurà un taller d’invents amb envasos de reciclatge i un aparell d’efecte hivernacle, el taller de bicis i un circuit d’educació vial, organitzat per la Policia Local, que comptarà amb bicicletes perquè els xiquets practiquen.

11-09-2018 Setmana de la MobilitatEl diumenge, com a cloenda de la Setmana de la Mobilitat, s’ha organitzat una gimcana, que tindrà lloc a la plaça Major, de 10.00 a 12.30 hores. Del mateix enclavament partirà, a les 11.00 hores, una bicicletada fins al Termet de la Mare de Déu de Gràcia i, al seu retorn, a partir de les 12.30 hores, hi haurà un sorteig entre els participants, amb un xec de 200 euros per a material esportiu en els comerços de Vila-real i altres regals relacionats amb el transport sostenible amb bicicleta, com protectors per al seient, jocs d’eines de reparació, polseres i llums reflectores i brúixoles amb timbre.

“Esperem que els veïns s’animen a participar a les activitats i opten per la mobilitat sostenible durant tot l’any, especialment en una ciutat com la nostra, en la qual el bon clima i la facilitat de desplaçament fan de la bici un mitjà de transport ideal”, conclou Josep Pasqual Sancho.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací