Sanitat crea les 166 places corresponents a la tercera fase del Pla Especial d’Atenció Primària

318

Actualitat Diària

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha anunciat la creació de les 166 places corresponents a la tercera fase del Pla Especial d’Atenció Primària.

Segons ha manifestat Ana Barceló, durant la seua compareixença en Les Corts “des de Sanitat adquirim el compromís de millorar i reforçar l’Atenció Primària i, amb la creació d’aquestes places durant el que va d’any, ja són 307 professionals els que formaran part d’aquest àrea de la sanitat pública per a atendre les necessitats assistencials de la població”.

L’aprovació d’aquesta tercera fase suposa la incorporació de 166 professionals més a l’àrea d’atenció primària. En concret, 48 pediatres, 64 facultatius i facultatives de medicina familiar i comunitària i 54 de personal d’infermeria especialistes en família i comunitària.

Per províncies, a Castelló s’incorporaran 18 professionals (5 pediatres, 10 facultatius de medicina familiar i comunitària i 3 d’infermeria familiar i comunitària). A la província d’Alacant són 54 places (15 de pediatria, 18 facultatius de medicina familiar i comunitària i 21 d’infermeria familiar i comunitària). I a València són 94 places (28 de pediatria, 36 membres del personal facultatiu de medicina familiar i comunitària i 30 d’infermeria familiar i comunitària).

307 places del Pla Especial d’Atenció Primària

Fins hui ja s’havien creat un total de 141 places, que s’han anat incorporant de manera progressiva. Així, en el que va d’any seran 307 places de reforç en el Pla Especial d’Atenció Primària, una mesura que ha comptat amb un pressupost de 16,7 milions d’euros.

Amb aquest increment de plantilla, la Comunitat se situa, de mitjana, per davall de 1.500 targetes SIP per facultatiu o facultativa especialista en Medicina de Família i Comunitària i 900 per Pediatra.

Aquesta mesura forma part del compromís de la Conselleria de Sanitat per a adaptar el sistema de salut a les necessitats assistencials actuals, de manera que l’atenció primària compte amb un major nombre de recursos.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací