Salvador destaca que la rehabilitació dels habitatges de la Comunitat ha de servir per a millorar l’habitabilitat

424

Actualitat Diària

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha convocat a la Mesa de Rehabilitació per a informar de les mesures que té en marxa la Generalitat per a impulsar la rehabilitació en la Comunitat, com són les ajudes del Pla Renhata o la convocatòria de les ajudes de rehabilitació del Pla Estatal d’Habitatge. Aquestes ajudes permeten reactivar el sector de la construcció i millorar l’habitabilitat dels habitatges de la Comunitat.

Durant la reunió de la Mesa de Rehabilitació en la qual també ha intervingut el director general d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana, Rafa, Briet, i la directora del Institut Valencià de l’Edificació (IVE), Begonya Serrano, s’ha fet un repàs de totes les iniciatives que té en aquests moments en marxa la Generalitat.

La Mesa de Rehabilitació, creada per la Conselleria en 2016, serveix com a fòrum de participació entre membres de les diferents organitzacions i col·lectius de la construcció i rehabilitació, així com ajuntaments i tècnics per a dinamitzar el sector de la construcció i els subsectors afins i orientar les necessitats habitacionals de les persones de manera realista i eficient.

Cal recordar que la Generalitat va convocar per primera vegada les ajudes del Pla Renhata en 2017 com un mecanisme per a millorar l’habitabilitat dels habitatges de la Comunitat Valenciana, ja que són ajudes que permeten la reforma interior de banys i cuines i també d’adaptació d’accessibilitat. En aquests dos anys, s’han pressupostat 8,5 milions d’euros que han permès beneficiar a 1.536 famílies i generar uns 500 llocs de treball

En aquest exercici 2019, el pressupost que destina la conselleria al Pla Renhata és de 2.950.000 euros amb la possibilitat d’ampliar-ho si fos necessari. Es poden presentar 15 de maig del 2019, data en la qual acaba el termini de sol·licitud d’ajudes.

El termini de sol·licitud acaba el 15 de maig i es podrà presentar qualsevol persona física, que sigui propietària, usufructuària o arrendatària d’un habitatge situat en la Comunitat Valenciana que tingui una antiguitat superior als 20 anys (excepte per a actuacions d’adaptació per a persones amb diversitat funcional que no existeix limitació), i que sigui residència habitual i permanent del seu propietari, inquilí o usufructuari.

D’altra banda, les ajudes del Pla Estatal per a la rehabilitació edificatòria tenen com a objectiu la conservació i millora dels edificis d’habitatges en els elements comuns. Entre 2017 i 2018 s’han invertit més de 50 milions d’euros i s’han concedit 2.523 ajudes el que ha generat més de 1.300 llocs de treball.

En la convocatòria de 2019 del programa de rehabilitació del Pla Estatal contempla un pressupost de 18.057.000 euros i el termini per a sol·licitar les ajudes acaba el 30 d’abril.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací