Quatre ciutats valencianes, designades com a ciutats de la Ciència i la Innovació en 2018

584

Actualitat Diària

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat la importància de la labor dels ajuntaments i de les universitats en el treball per un “vertader” entorn innovador, i ha apostat pel treball “en xarxa” entre totes les administracions i d’aquestes amb els agents privats.

Puig s’ha manifestat així en el lliurament de les distincions ‘Ciutat de la Ciència i la Innovació 2018’ que premien a aquelles ciutats i municipis que potencien el desenvolupament urbà sostenible i innovador. A l’acte, també han assistit el ministre de Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duque, i la consellera d’Innovació, Universitat, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual.

Castelló ha rebut el guardó ‘Ciutat de la Ciència i la Innovació 2018’ en la categoria de municipis de més de 100.000 habitants, al costat de Barcelona i Vigo. A més, Onda, Paterna i Benidorm també han sigut premiades al costat de les ciutats de Eibar (Guipúscoa) i Estimes (la Corunya). En total, 80 localitats han sigut guardonades en tota Espanya, de les quals 15 pertanyen a la Comunitat Valenciana.

“Hui és una oportunitat per a veure com es pot treballar en xarxa”, ha considerat el president, que ha instat a totes les administracions espanyoles a adoptar aquesta forma de treball ja que, ha dit, “una Espanya cohesionada és una Espanya que treballa en xarxa”.

En aquest sentit, ha afirmat que “l’Espanya intel·ligent és l’Espanya que no és centralista” i ha reivindicat que el país “té moltes mirades i és molt important que qüestions que tenen a veure amb tots no es decidisquen sempre en el mateix lloc”.

Per això, ha manifestat que l’innovador “no està vinculat a un traçat determinat”, i ha afegit que “no hi ha un pensament únic de la innovació”.

“En aquest moment, més que mai, és fonamental la reivindicació de la ciència”, ha destacat el cap del Consell, que ha manifestat la seua esperança que “ara la raó i la ciència s’imposen a la barbàrie”.

Universitats i àmbit local

En aquesta línia, ha defensat el paper de les universitats, entre les quals ha destacat la labor de la Universitat Jaume I a Castelló, en la qual, ha dit, “l’aportació que fa la Universitat, com en altres ciutats, és fonamental per a entendre com pot desenvolupar-se un futur d’esperança”.

Així mateix, ha considerat “fonamental” el treball en l’àmbit municipal en la labor de la ciència i la innovació. “Els ajuntaments en aquests moments són una institució fonamental per al desenvolupament econòmic i social”, ha declarat, i ha considerat important el treball d’aquestes administracions “a l’hora de programar l’economia, de treballar conjuntament amb el sector privat” i de crear “sinergies” amb vista a un vertader “ecosistema de la innovació”.

“En el sistema d’innovació és fonamental l’estabilitat”, ha afegit Puig, que ha apostat per “un gran acord de totes les forces polítiques, socials i econòmiques” entorn de la innovació, un assumpte que, ha subratllat, “no sap de legislatures” i que convé “mirar a més llarg termini”.

El president ha reconegut que “les ferides socials i les fractures de la crisi encara estan presents”, per la qual cosa ha afirmat que “la innovació ha d’ajudar perquè aquesta societat estiga més cohesionada i que ningú es quede al marge”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací