Puig posa l’accent en el valor de la tecnologia digital per a millorar la competitivitat de la Comunitat

238

Actualitat Diària

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que l’accés a les noves tecnologies digitals, com la telefonia mòbil 5G, serà clau per a millorar la productivitat i la competitivitat de la Comunitat Valenciana, així com també per a aconseguir “una potència tecnològica de primera magnitud a Europa“.

Puig s’ha pronunciat així durant l’obertura institucional de la European Conference on Networks and Communications (EuCNC) que se celebra en el Palau de Congressos de València, on ha recordat que la creació d’una Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital reflecteix l’aposta del Govern valencià “per l’aterratge en la nova economia”.

“No parlem sol d’efectes per a les empreses, sinó també per als ciutadans i ciutadanes”, ha prosseguit el titular del Consell, qui ha destacat a més que, davant la dimensió d’aquest canvi, la Unió Europea es posicioni “a favor d’una estratègia sobre la intel·ligència artificial”.

El president manté, en aquest sentit, que, des del territori valencià, han d’abordar-se dues “tasques urgents”, com són la presència activa “en el desenvolupament de la difusió i l’ocupació que proporcionen les tecnologies basades en el 5G” i la proposta “que la innovació neixi en les universitats i en els centres tecnològics” valencians.

Puig sosté que és igualment imprescindible debatre “sobre l’ètica i el que significa la capacitat d’adaptació en tot aquest moviment”, ja que, tal com ha precisat, “les tecnologies poden triomfar com a grans fites de la genialitat humana, però també poden fracassar com a reserva dels valors socials que sostenen la llibertat, la solidaritat i la convivència”.

A l’acte també han assistit el director general de Xarxes de Comunicació, Continguts i Tecnologia (DG Connect) de la Unió Europea, Pearse O’Donohue, i el president del comitè organitzador de EuCNC 2019, Narcís Cardona.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací