Puig afirma que hi ha acord de finançament i que s’oficialitzarà posteriorment en la Moncloa

282

El president va arribar en vol oficial, va ser rebut en l’Ajuntament de Castelló i es va mantenir hermètic perquè era un viatge particular

El president del Consell, Ximo Puig, es va mostrar satisfet després de l’entrevista mantinguda avui amb el president del Govern, Pedro Sánchez, va dir que hi ha acord i que s’oficialitzarà en la Moncloa. Sánchez va arribar en un avió oficial. Va visitar l’Ajuntament, on va ser rebut per l’alcaldessa de Castelló. Es va mantenir hermètic amb els mitjans de comunicació, perquè era una visita particular, va saludar als qui ho aplaudien i va ignorar als quals es van manifestar. Després de reunir-se amb Puig es va anar igual que havia arribat. Sense dir aquesta boca és meua.

EM/ Actualitat Diària

Es tractava d’una visita particular, però el president va arribar amb avió oficial fins a l’aeroport de Castelló.

En l’Ajuntament ja ho esperaven els periodistes de mitjans de comunicació locals, regionals i nacionals. Amb ells, alguns polítics, l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, la vicealcaldesa Ali Brancal, membres de Compromís i fins i tot de CseM i de Ciutadans. No estaven els de el Grup Popular de Castelló, segons van indicar als mitjans, ningú els havia convidat. No obstant açò, fonts municipals van assenyalar que l’alcaldessa si li l’havia comunicat a la portaveu del *GMP.

 

Va arribar llavors el president de la Generalitat, Ximo Puig, rebut en la porta de l’Ajuntament per l’alcaldessa de Castelló. Abraçada, dues besades i molts somriures.

“El president arribarà amb cotxe”. “No podeu moure-us d’ací”, “solament els gràfics podran pujar al saló de plens”.

El cotxe de Sánchez va arribar a les portes de l’Ajuntament, a la plaça Major. Ho van rebre l’alcaldessa, Empare Marque i el president de la Generalitat.

En el despatx de l’alcaldessa va signar en el llibre oficial de l’Ajuntament. Amb prou faenes va romandre dins uns minuts… l’agenda era estreta… faltava la reunió amb Sánchez i esperava el Fib en Benicàssim.

En la Casa dels Caragols, com a bon amfitrió, Puig li va mostrar els detalls de l’interior del recinte. Sánchez, hermètic. No hi havia forma de ficar el micròfon, de preguntar, d’arrancar un comentari per breu que fora.

I així, tots dos presidents van pujar per les escales fins al despatx principal per a mantenir la ja anunciada ‘reunió informal’.

Els periodistes van ser relegats al carrer, “a la vorera de davant”.

En aquesta situació va discórrer més de mitja hora. Els periodistes, controlats amb lupa, els ciutadans que transitaven pel carrer, es feien autoretrats amb totes expressions i postures davant la porta de la Subdelegació, i uns altres es barrejaven els periodistes, per a fotografiar a Sánchez amb els seus mòbils… pràcticament ells tenien via lliure.

“No va a fer declaracions” van repetir els de protocol i seguretat per activa i per passiva… I Puig?… preguntaven els periodistes…. “Ah!, açò ja veurem”.

I com per veure, l’única cosa que es veia era als acompanyants de tots dos presidents mirant i vigilant des de la balconada, l’espera va discórrer entre comentaris.

I en mitja hora va tornar a iniciar-se el moviment. El president del Govern va eixir acompanyat pel president de la Generalitat.

Com una ona, els mitjans es van abalançar sobre Sánchez. Ficaven els micròfons, tancaven el cercle entorn d’ell, llançaven preguntes. Sánchez no va respondre. Es va ficar en el cotxe i es va anar.

Un altre cantar va ser amb Ximo Puig que, al cap i a la fi, és el president dels valencians. I Puig es va mostrar somrient, es diria que satisfet i content i amb un evident bon humor.

Explicar, no va explicar gens… que la reunió havia anat bé; que la relació havia sigut bona, que hi haurà finançament i… i gens més.

A preguntes dels periodistes va rebutjar pronunciar-se sobre el Congrés del PP, solament va dir que era bé per al país que el Partit Popular es democratitze, però són ells els que han de decidir…. “Jo sóc absolutament respectuós amb tots els partits polítics”.

En les seues declaracions, Puig va afirmar:

“La reunió ha sigut extraordinàriament positiva, era una reunió informal, és la primera reunió que hem tingut cara a cara i crec que ha demostrat que el president entén l’Espanya diversa, l’Espanya plural, que entén que les Comunitats autònomes són part de l’Estat. Crec que hi ha un abans i un després, amb aquest Govern respecte a la visió d’Espanya, i respecte al que ha de ser la consolidació de l’estat del benestar. Per açò, per al meu, ha sigut una reunió molt positiva que anem a reafirmar després en la reunió que tindrem en la Moncloa, però, en qualsevol cas, cree cal tenir en compte que el president Sánchez té una visió clara del que és l’Espanya plural”.

 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací