La Policia Local de Nules es forma aquesta setmana en intervencions preventives en sinistralitat laboral

659

El curs s’emmarca en el pla de formació interna i les sessions han estat impartides per l’inspector de la Policia Local de Peníscola, José Antonio Soriano Tovar

La localitat organitza I Jornades contra la Violència de Gènere amb el fons del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere

Actualitat Diària

‘Intervenciones preventivas de las policías locales en el ámbito de la siniestralidad laboral’ és la temàtica del nou curs dirigit a les policies locals que ha tingut lloc a Nules els dies de l’11 al 14 de març.

Aquestes jornades han estat impartides per l’inspector de la Policia Local de Peníscola, José Antonio Soriano Tovar, i s’hi han tractat diferents aspectes relacionats amb la sinistralitat laboral. Així al llarg d’aquests quatre dies s’ha parlat de treball i salut, accidents de treball, l’accident laboral o de la col·laboració de la policia local amb la inspecció de treball.

“Aquest curs s’emmarca en el pla de formació interna de la Policia Local de Nules que es desenvolupa al llarg de l’any, en concret es tracta d’unes jornades amb una temàtica important com és la prevenció en la sinistralitat laboral. De fet, en aquests tipus de jornades es vol que el cos de la Policia Local tinga coneixements i formació per a atendre amb professionalitat qualsevol tipus d’intervenció”, comenta David García, alcalde de Nules i regidor de Seguretat i Policia Local.

El curs formatiu ha estat adreçat tant a la Policia Local de Nules com a altres policies locals de poblacions dels voltants.

IMG_8766Els dies 27, 28 i 29 de març tindran lloc a Nules les I Jornades contra la Violència de Gènere: Actuació i Intervenció Municipal que organitza l’Ajuntament de Nules mitjançant la Regidoria de Polítiques d’Igualtat. Les jornades comptaran amb destacats professionals de la matèria que exposaran diferents aspectes relacionats amb la Violència de Gènere com ara Inés Novella, arquitecta i màster en Igualtat d’Oportunitats, experta en urbanisme i gènere que impartirà la ponència “Introducció de la perspectiva de gènere en les polítiques urbanístiques”; o Mireia Carreras Figueras, psicòloga infantil del Centre Dona 24 hores de Castelló, que parlarà de “Influència de la violència de gènere en els i les menors”.

Altres de les xarrades programades són “Acompanyament a les víctimes” a càrrec de Esther Jovaní, criminòloga, mediadora i experta en intervenció, atenció i acompanyament a víctimes i supervivents de violència de gènere; i “Violència de gènere en la cultura” que impartirà Antonia Bueno Mingallón, dramaturga, directora, investigadora i actriu.

A més hi haurà taules redones amb la participació de la jutgessa María del Prado i el fiscal Francisco Sanahuja, experts en violència de gènere; es presentarà el llibre “El futuro es femenino” de Sara Cano i les tècniques d’educació de l’ONGD InteRed; i es tancarà les jornades amb la ponència “Escoltar que no cuidar les víctimes de la violència de gènere” que impartirà Teresa Segarra, terapeuta agent d’Igualtat de l’Institut Terapia de Reencuentro i experta en intervenció en violència de gènere.

Des de la Regidoria de Polítiques d’Igualtat s’assenyala la importància d’aquestes jornades per al conjunt de la ciutadania, “es tracta d’unes jornades gratuïtes i obertes a tots els sectors de la població com ara la comunitat educativa, famílies, veïns, inclòs estudiants de diferents graus relacionats amb

temes socials no sols de Nules sinó també d’altres poblacions”, matisa el regidor Antonio Romero.

No obstant això, comenta a més que “el fons del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere destinat a l’Ajuntament de Nules ens ha permés organitzar aquestes jornades”.

Precisament en la presentació de les I Jornades contra la Violència de Gènere a Nules ha estat la cap de Unitat contra la Violència sobre la Dona de la Subdelegació del Govern a Castelló, Rosa Marco, que ha explicat els projectes i programes que les administracions locals poden desenvolupar enguany gràcies a la derivació de competències i els diners del fons d’aquest Pacte d’Estat que des del passat mes de gener tenen al seu abast.

I ha recordat que Nules és una de les poblacions de la província de Castelló que ha rebut una de les ajudes més altes del Fons del Pacte d’Estat de Violència de Gènere amb 19.172,01 euros.

Sobre això, Romero comenta que “continuarem treballant en l’organització de més accions d’aquestes característiques, de fet estem ultimant la I Volta a Peu contra la Violència de Gènere i es posaran plaques pel poble assenyalant Nules com un espai lliure de violència de gènere”.

Les persones interessades a participar en aquestes jornades poden inscriure-s’hi en el Departament de Polítiques d’Igualtat, a l’adreça electrònica igualtat@nules.es o al telèfon 964 67 00 01 ext. 425.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací