Almenara activa per quart any consecutiu el Pla Estival de Seguretat de la Policia Local

443

Un total de 146 locals participen entre els nuclis marítim i urbà

Actualitat Diària

En el seu quart any de funcionament, el Pla Estival de Seguretat de la Policia Local d’Almenara, que engloba tant la platja com el nucli urbà, es troba consolidat amb la participació de 146 locals entre tots dos nuclis, comerços i establiments que formen part d’un programa que va començar en l’estiu de 2016 i que cada any ha anat consolidant-se.

pla estival 2019 1Cal assenyalar que gràcies a les tasques dels anys anteriors es disposa ja d’un llistat complet dels comerços participants, que disposen dels distintius policials, i que enguany s’ha actualitzat amb les noves titularitats, canvis de propietat, així com les altes o baixes d’establiments que puguen haver-se produït. Les patrulles policials són les encarregades de recórrer gradualment els comerços per a evitar incidències o comprovar que tot estiga correcte, de manera significativa en les rondes nocturnes, evitant incidències com ha passat en anys anteriors. De manera especial en l’època d’estiu es realitzen vigilàncies específiques en la zona marítima, així com en els establiments que per les seues característiques compten amb menor protecció.

Gràcies a aquest pla i a la base de dades creada, la Policia Local té situats els diferents establiments per a una arribada ràpida als mateixos en cas de necessitat, així com també compta amb les característiques d’aquests, per a facilitar també una possible actuació en el mateix local. D’altra banda, també s’han establit les sinergies amb els propis comerciants, que coneixen els procediments i saben com actuar davant una possible incidència.

L’alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez, ha destacat que “amb el pas del temps s’ha consolidat un pla que en el seu moment va ser tota una novetat” i amb el qual “busquem la prevenció i seguretat que pot oferir la proximitat de la nostra Policia Local, però també hem buscat aquests anys la participació i col·laboració dels establiments, amb l’objectiu d’oferir un millor servei i millorar per tant la qualitat de vida dels nostres veïns i visitants”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací