Moliner anuncia que la Diputació destinarà 24,8 milions per a tots els pobles de la província amb el Plan Castelló 135

Es tracta d'una iniciativa que haurà de confirmar el pròxim Ple, el dia 24 d'abril, amb l'objectiu que els ajuntaments disposen del pressupost abans de l'estiu

973

ActualitatDiària

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha anunciat avui el major pla inversor de la història de la Diputació en tots els pobles de la província amb 24,8 milions d’euros gràcies a eficiència en la gestió aplicada pel Govern Provincial des de 2012. Així, el Govern Provincial destinarà 12,4 milions d’euros del seu superàvit a multiplicar per dos el Pla Castelló 135 per a enguany, duplicant amb açò la inversió de la Diputació per a millorar les oportunitats en tots els municipis de la província.

Es tracta d’una iniciativa que haurà de confirmar el pròxim Ple de la Diputació el dia 24 d’abril, amb l’objectiu que els ajuntaments disposen del pressupost abans de l’estiu i puguen començar les obres. És una proposta que l’equip de Govern ha comunicat aquest mateix matí a tots els grups polítics de la Corporació Provincial.

“Multipliquem per dos el Pla Castelló 135, i amb açò multipliquem les inversions, els serveis i les oportunitats per a tots els nostres pobles. A través de l’eficiència en la gestió hem aconseguit el major pla inversor municipalista de la història d’aquest Govern. Una inversió que retorna directament en el territori, perquè el 100% dels recursos són destinats a generar valor per a la província de Castelló i ho fem de la mà dels ajuntaments”.

I és que la inversió anunciada pel president Moliner s’articula perquè tinga un gran impacte en el territori. “Aquesta inversió històrica permetrà consolidar i ampliar el treball de molts autònoms i xicotetes empreses, moltes d’aquestes inversions en municipis són catalizadoras de l’activitat econòmica municipal”.

Diputació, la que més inverteix a Castelló

Amb les xifres en la mà, el president Moliner ha assegurat que “som l’administració que amb menys recursos estem fent més i millor pels 135 municipis de Castelló. Invertim més que qualsevol altra administració en la província de Castelló. Volem ser més útils, més eficients i consolidar-nos com l’administració que més ha invertit en tots els nostres pobles durant l’última dècada amb l’objectiu de fer de Castelló una terra més justa i pròspera per a tots els castellonencs, visquen on visquen”.

Cal tenir en compte que en 2012 Moliner va aprovar el primer Pla Provincial d’Obres i Serveis, la qual cosa avui és el Pla Castelló 135, amb 3,8 milions d’euros. Avui el Pla Castelló 135 està dotat de 24,8 milions d’euros amb recursos propis de la Diputació.

Una Diputació útil que és capdavantera en el desenvolupament del territori
El president Moliner ha portat fins a les últimes conseqüències la seua màxima de convertir a la Diputació en una administració cada dia més útil al servei del desenvolupament d’una província protagonista.

És per açò que el president ha posat l’accent que “ha sigut una obsessió per a nosaltres durant set anys reduir tot allò de la Diputació que no generara valor en la província per a poder augmentar la inversió directa en els pobles. Quan la Diputació comptava amb un pressupost de 170 milions d’euros es destinaven 7 milions als plans provincials, avui tenim 135 de pressupost i destinem 24,5 milions”.

Fruit de l’eficiència en la gestió

La inversió anunciada avui pel president Moliner torna a posar de manifest els resultats d’aplicar l’eficiència en la gestió a cadascun dels recursos i funcionament de la Diputació. Una evolució positiva en la millora dels indicadors econòmics del funcionament de la Diputació que beneficia directament als pobles i els castellonencs amb més inversió.

Així, el Govern Provincial ha dut a terme una reducció històrica del deute, passant de 140 milions en 2012 a 22 milions aquest mateix mes d’abril. Una xifra que permetrà complir amb el seu compromís de deute 0 en 2019 alliberant més recursos per a invertir en els pobles i no destinar-los al pagament d’interessos (avui es paguen 140.000 euros anuals enfront dels 3,9 milions per interessos de 2011).

El període mitjà de pagament a proveïdors s’ha reduït a mínims històrics, avui la Diputació paga de mitjana en quatre dies als seus proveïdors, molt per sota del que marca la Llei. “Som solucionadors de problemes i no creadors de problemes a les empreses que treballen amb la Diputació”, ha indicat Moliner.

En aqueixa reducció de despesa corrent de la Diputació cal destacar l’esforç realitzat per tots els treballadors de la casa, amb una optimització dels recursos humans que ha permès baixar del 19% el cost de personal de la institució.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací