L’UJI aborda la importància de la microbiologia en el cicle integral de l’aigua a través d’unes jornades

361

Actualitat Diària

La Càtedra FACSA d’Innovació en el Cicle Integral de l’Aigua de la Universitat Jaume I de Castellóorganitza el dijous 5 i divendres 6 de setembre de 2019, les ‘II Jornades Tècniques de Tractament d’aigües: La microbiologia en el cicle integral de l’aigua’. El saló d’actes de l’Escola de Doctorat i Consell Social de l’UJI serà punt de trobada entre personal investigador i tècnic per a abordar diferents aspectes de la microbiologia en l’explotació diària de l’aigua.

Aquesta segona edició ha triat la temàtica de la microbiologia perquè s’ha convertit en un element important dins del cicle integral de l’aigua, sobretot davant les noves normatives d’obligat compliment impulsades per la unió europea. La irrupció de noves recerques centrades en la genòmica i la millora de les tècniques analítiques han obert nous camps de treball que han fet que la microbiologia hagi de ser estudiada i implementada.

Ponents de la talla de Margarita Palau Cap de l’Àrea de Qualitat Sanitària de les Aigües i Riscos Ambientals del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social, Maria José Figueras, rectora de la Universitat Rovira i Virgili, Francisco Lucena catedràtic de la Universitat de Barcelona, Luiggi Rizzo de la Universitat de Salern o Ana Allèn del CSIC entre altres exposaran els seus treballs sobre temes com la microbiologia en les aigües reutilitzades, la resistència als antibiòtics, la revisió de les tècniques analítiques i un repàs a la legislació actual, entre altres. Les jornades també comptaran amb una activitat dedicada a compartir alguns casos pràctics i d’èxit de diverses empreses i grups de recerca relacionats amb la microbiologia en el cicle integral de l’aigua.

La Càtedra FACSA de l’UJI va néixer en 2015 amb el propòsit de fomentar la formació, la recerca, la difusió de coneixement i la R+D en la gestió del cicle integral de l’aigua i servir de nexe entre els grups de recerca, el personal docent i l’estudiantat.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací