Lorenzo: “Les propostes de l’oposició sobre els fons Edusi suposarien la pèrdua de 2,25 milions d’euros”

534

L’equip de Govern de l’Ajuntament de Castelló qualifica de ‘barbaritat’ les esmenes plantejades pel GMP

El regidor d’Hisenda de l’Ajuntament de Castelló, Antonio Lorenzo, ha qualificat de barbaritat algunes de les esmenes presentades per l’oposició dirigides a modificar o eliminar les iniciatives relacionades amb els fons Edusi. Segons Lorenzo, admetre aquestes esmenes comportaria la pèrdua de 2,25 milions d’euros de Fons Europeus.

Actualitat Diària

El regidor de Gestió Municipal a l’Ajuntament de Castelló, Antonio Lorenzo, qualifica de ‘barbaritat’ les esmenes al pressupost dels grups de l’oposició que plantegen eliminar les inversions europees relacionades amb els fons Edusi. Lorenzo ha afirmat en aquest sentit que: “El Partit Popular està fora de la realitat política i planteja canvis en el pressupost que suposarien la pèrdua de 2,25 milions d’euros d’ajudes de la UE, a més de que contravenen la legalitat i no es poden aprovar”, indica.

El regidor d’Hisenda, responsable del pressupost de Castelló que es vol aprovar dilluns que ve, 28 de gener, ha assenyalat que l’oposició ha tingut opcions per a proposar projectes en el marc de l’estratègia Transforma Castelló, però no ha presentat cap. Va ser precisament el PP, ha dit Lorenzo, el que va presentar una moció al ple per a obrir la participació. Des del Consell Social de la Ciutat, en el qual tots els grups polítics tenen representants, es va establir el procediment i en una sessió del Consell es va explicar el procediment per a presentar operacions de finançament amb càrrec als fons Edusi.

El regidor insisteix que el mes de novembre es va tornar a reiterar l’oferiment als membres del Consell Social per a animar-los a presentar alguna proposta. Però, va declarar, “cap regidor, entre els quals es troba la portaveu del grup popular, Begoña Carrasco, ha plantejat cap projecte. L’oposició ha de presentar una alternativa legal i viable, en benefici de la ciutat i no actuar de manera irresponsable, contra l’interés general”.

Les esmenes presentades pel PP, que van ser presentades ahir pels regidors del GMP, Begoña Carrasco i Carlos Feliu, suposarien, segons Antonio Lorenzo, la pèrdua d’ajudes milionàries per a Castelló. “Els projectes inclosos en l’estratègia Transforma Castelló, finançada amb els fons europeus, estan sotmeses a una rigorosa tramitació administrativa. Han de sol·licitar-se d’acord amb els mecanismes establits i, una vegada aprovats per la Unitat de Gestió, han de ser validats pel Ministeri. Una vegada donats d’alta en l’aplicació Galatea de fons europeus, no es poden eliminar”.

En aquest sentit, el regidor d’Hisenda explicava: “Les partides de fons Edusi consignades en el projecte de pressupost municipal són per a operacions ja aprovades pel Govern central i, per descomptat, no es poden anul·lar, ja que han sigut presentades per la via que correspon i han sigut analitzades i aprovades per la unitat de gestió de Edusi i tramitades fins al Ministeri”. Per aquesta raó, Lorenzo afirma que: “El que planteja el PP és irregular i atenta contra l’economia de l’Ajuntament”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací