Les polítiques de turisme per a la província de Castelló aposten per una marcada continuïtat

318

Tàrsila Beltran/Actualitat Diària

La provincia de Castelló és “un cas singular perquè hi ha un problema de despoblament”, ha assegurat Colomer, encara que també ha incidit en que el turisme forma part de la solució, mai del “conflicte”. Tant Josep Martí com Francesc Colomer han coincidit en la necessitat de la col·laboració: “La cooperació institucional és fonamental per tal d’oferir millors serveis, volem apostar per una governança colaborativa”, ha assegurat Colomer i ha completat Josep Martí entre riures: “Francesc Colomer ja fa uns anys que va estar ací, i també és filòsof, així que ambdós aconseguirem una bona coordinació amb la Generalitat”. Amb tot, Josep Martí confessa: “Queda moltíssim per fer, hem de mirar al segle XXI”.

Roda premsa Colomer i Josep Martí

Són varies les línies estratègiques per les quals caminarà el turisme de la provincia, encara que, no innovadores. Colomer ha explicat que se seguirà apostant per la governança col·laborativa entre institucions, entre l’espai municipal i l’espai ciutat. A més, el secretari autonòmic ha manifestat la necessitat de crear plans que vinculen a la Generalitat, a la Diputació, a les mancomunitats o bé, a les agrupacions de municipis. “Els municipis sempre són la primera línia de defensa en el turisme”, ha matisat seguidament.

Josep Martí ha mantingut la línia del seu discurs d’investidura i ha recordat que ell és alcalde d’un municipi xicotet. “Aci tenim un alcalde de poble i president de mancomunitat, i sé el que és ser un beneficiari directe”, ha matisat i confessat: “Les mancomunitats són un regal de reis”. Seguint amb la línia de col·laboració, també s’hi ha esmentat la necessitat de seguir amb una doble línia estratègica: els festivals i el turisme gastronòmic. 

turisme diputació colomer

Així doncs, Francesc Colomer ha assegurat que seguiran potenciant les campanyes ‘Ruta de sabor’ i ‘Exquisit Mediterrani’. Una mateixa campanya, en dues marques diferents, ja que la primera està dirigida a Castelló, concretament i la segona, a la Comunitat Valenciana. Amb tot, el secretari autonòmic de turisme ha assegurat que van a complementar-se i treballar de forma “conjunta”. Colomer també ha valorat els festivals que se celebren en tot el territori de la provincia, i ha manifestat que és necessari potenciar-ho, ja que: “Els festivals de Castelló són els més valorats”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací