Les oficines de la Xarxa Tourist Info programen activitats per a commemorar el Dia Mundial del Turisme

328

Actualitat Diària

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha ressaltat la importància de commemorar el ‘Dia Mundial del Turisme’ com “un dia de celebració i de reivindicació de les professions turístiques”.

El Dia Mundial del Turisme se celebra aquest divendres amb el lema ‘Turisme i ocupació: un futur millor per a tots’ i nombrosos municipis de la Comunitat Valenciana han organitzat diferents activitats gratuïtes o a preus populars a través de les oficines d’informació turística de la Xarxa Tourist Info.

D’aquesta manera, les oficines de la Xarxa Tourist Info conviden a ciutadans i visitants a participar en experiències turístiques relacionades amb la comunitat local, entorn, etnologia, tradicions, o productes autòctons, entre altres experiències.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha ressaltat que “comptem amb una oferta molt diversa i una enorme capacitat d’atracció durant tot l’any i al llarg de tota la Comunitat Valenciana”, i ha insistit que “el turisme en el qual centrarem totes els nostres esforços és l’hospitalari, qualificat i gestionat per professionals”.

Guardonats amb els Premis Turisme 2018

Des del Consell es commemorarà el Dia Mundial del Turisme amb l’acte institucional on el President de la Generalitat presidirà el lliurament dels Premis Turisme Comunitat Valenciana 2018 en el Palau de la Generalitat.

Cal ressaltar que els Premis Turisme Comunitat Valenciana són uns guardons que tenen com a objectiu reconéixer a persones, entitats i institucions que durant l’any hagen destacat per la seua labor a favor del turisme en la Comunitat. Es tracta d’uns premis que tenen caràcter exclusivament honorífic, per la qual cosa no comporten cap prestació econòmica.

En l’edició de 2018, el guardó a la ‘trajectòria turística’ ha recaigut en l’Associació Provincial d’Empresaris d’Hostaleria d’Alacant (APEHA).

El premi a ‘la investigació i innovació turística’ ha sigut concedit al Tradia Hotel, SLU pel Gran Hotel Sol i Mar de Calp.

El reconeixement ‘A la promoció i comunicació turística’ s’ha atorgat a la Federació Espanyola d’Associacions d’Habitatges i Apartaments Turístics (FEVITUR) per la campanya ‘Be legal my friend’.

El Saó Viatges Naturals SL ha sigut un altre dels premiats, en la modalitat de ‘turisme sostenible’.

Finalment, la cadena de ZT Hotels & Resort pels hotels Peníscola Plaza Suites i Aparthotel Acuasol ha sigut el guardonat en aquesta edició en la modalitat de ‘turisme inclusiu i responsable’.

A més, aquesta edició de Premis de Turisme 2018 atorga un esment especial a Vicente Climente Llorca per la seua contribució al sector turístic valencià al llarg de la seua dilatada trajectòria professional en l’àmbit de la requalificació del producte sol i platja mitjançant la posada en valor turístic de l’oferta d’oci i entreteniment.

També s’ha atorgat un esment especial a títol pòstum a Eduardo Fayos Solá per la seua trajectòria professional en l’àmbit de la gestió, la formació, la investigació i generació de coneixement turístic, així com a la divulgació d’aquest.

Turisme mostra el seu suport a l’habitatge turístic reglat en la clausura de l’assemblea de Aptur

Turisme Comunitat Valenciana ha mostrat el seu suport, una vegada més, al sector dels habitatges turístics reglats. Així ho ha fet el director general de Turisme, Herick Campos, que ha assistit a la clausura de l’assemblea general de l’Associació d’empreses d’apartaments turístics de la Costa Blanca (Aptur) que s’ha celebrat en la seu de Invattur, a Benidorm.

Allí ha reiterat la intenció de la Generalitat de tractar d’incrementar les accions d’inspecció, a més de reforçar-les a través d’un nou programa informàtic que permetrà creuar les bases de dades de les plataformes amb el registre oficial.

D’altra banda, Campos ha incidit que “col·laborarem tot el possible amb les entitats del sector per a evitar l’intrusisme i qualificar aquest sector que, a través d’associacions com Aptur, s’esforcen per a prestar al turista un servei de qualitat i amb totes les garanties”.

El director general de Turisme ha recordat que la Comunitat Valenciana lidera l’oferta d’habitatges turístics, només per darrere de Canàries, i que la prevision d’ocupació d’aquest període estival és positiva, amb increments superiors a l’1% en els mesos d’estiu respecte a l’any anterior.

“Encara així, és evident que l’existència d’una oferta submergida i no reglada afecta a aquest sector, que s’esforça diàriament per a complir amb la normative, pagar impostos i oferir un producte de qualitat”, ha apuntat, al mateix temps que ha agraït “l’esforç de Aptur i de les empreses que formen part d’aquesta, per a fer front a una demanda que existeix i que ha de veure’s atesa en les millors condicions”.

D’altra banda, Campos ha volgut apuntar que “en la Comunitat Valenciana hem constatat que és compatible l’oferta d’habitatges turístics amb el desenvolupament sostenible per a evitar la saturació, per al que hem treballant conjuntament amb empreses i ajuntaments, també amb campanyes de sensibilització i promoció”.

Finalment, ha assegurat que “la nostra línia seguirà en el camí de treballar amb el sector a través d’actuacions conjuntes, com la que estem realitzant amb Fevitur, federació a la qual Aptur pertany, i mantenint les nostres línies de inversion per a realitzar aquest tipus de campanyes que posen en valor a l’oferta reglada”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací