Les importacions valencianes de béns d’equip van augmentar 12,8% enfront del 4,2% de la resta d’Espanya

311

Actualitat Diària

L’afiliació a la Seguretat Social en la Comunitat Valenciana ha experimentat un increment del 2,7% respecte al mateix mes de l’any anterior segons es desprén de l’últim Panell de Conjuntura que ha fet públic la conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.

Segons Miquel Lorente, el director General d’Economia Sostenible, “la Seguretat Social en la Comunitat Valenciana va registrar de mitjana el mes de setembre passat un total d’1.886.287 persones afiliades en alta i a més les taxes de creixement interanuals de setembre van ser positives en tots els sectors econòmics valencians.”

Per sectors, i com ve ocorrent des de principis d’any, el major creixement s’observa en la construcció amb una taxa del 5,9%. En segon lloc, el sector serveis manté el seu creixement entorn del 3,2%.

Per part seua, el sector industrial ocuparia la tercera posició registrant una taxa del 1,8% al setembre, mantenint-se també estable durant el present exercici. El sector agrícola malgrat desaccelerar el seu creixement manté la seua taxa de creixement en valors positius (0,1%).

Demanda Interna

Cal destacar que les importacions de béns de consum van aconseguir 622,1 milions d’euros el mes de juliol passat, registrant-se un increment interanual del 3,1%. Amb aquesta dada, l’acumulat dels set primers mesos de l’any en curs va aconseguir els 4.101,8 milions d’euros, la qual cosa va suposar un creixement acumulat del 1,1% respecte al mateix període de l’any anterior.

A Espanya es van importar béns de consum per un import de 39.737,9 milions d’euros fins al mes de juliol, situant la taxa de variació acumulada en el 1,8%.

Les importacions de béns d’equip van sumar 441,6 milions d’euros el mes de juliol, amb un fort increment del 21,1% respecte al mateix mes del 2018. En l’acumulat dels set primers mesos de l’any, les importacions d’aquesta mena de béns es van situar en 3.069,4 milions d’euros, la qual cosa va suposar una pujada del 17,6% en taxa de variació acumulada, més de tretze punts superior a la registrada en el conjunt d’Espanya (4,1%).

Exportacions i importacions

Quant a les exportacions, aquestes van sumar 18.967 milions d’euros en el període de gener a juliol del present any, un 3,5% més que el mateix període de l’any anterior. En els set primers mesos de l’any, el saldo comercial positiu s’ha reduït en la Comunitat un 11,7%, si bé la cobertura encara aconsegueix el 110,7%.

Tal com ha destacat el director general d’Economia Sostenible, “el saldo de la balança comercial valenciana va registrar al juliol un valor positiu de 229,6 milions d’euros, aconseguint un muntant de 1.834,6 milions d’euros en l’acumulat gener-juliol, i com és habitual, aquest patró de comportament és el contrari al que succeeix a nivell nacional on el saldo llança xifres negatives.”

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací