Les exportacions de vi valencià en 2018 van suposar més de 200 milions d’euros

299

Actualitat Diària

El secretari autonòmic d’Agricultura i Desenvolupament Rural, Francisco Rodríguez Mulero, ha visitat la fira Prowein en Düsseldorf, on la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural participa al costat de 41 cellers, en representació del sector vitivinícola de la Comunitat Valenciana. Altres cinc cellers de la Comunitat tenen presència en el certamen amb estand propi. L’objectiu és presentar les seves novetats i obrir noves oportunitats de negoci.

Aquesta cita del sector vitivinícola internacional, que se celebra del 17 al 19 de març, és considerada una de les més importants en aquest àmbit. En aquesta edició participen un total de 6.615 expositors de 60 països diferents i s’espera una assistència de prop de 60.000 compradors especialitzats de 130 països. Pel que respecta a les signatures valencianes, 36 d’elles pertanyen a la província de València, nou a Alacant i una d’elles a la de Castelló.

Rodríguez Mulero ha subratllat el suport del Consell a les accions d’internacionalització que desenvolupen els cellers valencians, fonamentals per a l’expansió comercial del sector. Així mateix, ha destacat la importància i qualitat dels vins valencians, que les seves en exportacions en 2018 es van situar en més de 200 milions d’euros. Aquesta xifra consolida el creixement experimentat l’any passat, sent França, la Xina i Alemanya els principals països de destinació.

Ara, l’objectiu dels cellers valencians es focalitza en destinacions com el Canadà, on, entrat en vigor del ZETA, no existeixen limitacions al comerç i han augmentat les vendes de vi. el Japó es configura també com una nova oportunitat després de la signatura de l’acord comercial per la qual s’eliminen aranzels d’entrada sent, per tant, una destinació atractiva per als vins valencians.

L’estand de la Conselleria disposa d’una superfície de 339 metres quadrats, i està situat en al pavelló número 10. En la Comunitat Valenciana es conrea una superfície total de 65.000 hectàrees de vinya i la producció en 2016 va ser de més de 333.000 tones.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací