L’Aula Mentor de Vila-real compleix cinc anys i es converteix en un referent amb la seua modalitat semipresencial

Hi ha 140 cursos en 25 àrees i el projecte ofereix dues noves modalitats específiques lligades a sectors en auge per a millorar l’ocupabilitat

414

A banda dels quasi 140 cursos disponibles en 25 àrees d’aprenentatge, el projecte ofereix dues noves modalitats específiques lligades a sectors en auge per a millorar l’ocupabilitat dels alumnes i compta amb pràctiques en empreses. A més, aprofitant l’efemèride s’obri el període de matrícula per a les 20 places que s’ofereixen de cada Mòdul d’especialització, el de Disseny i il·lustració digital compta amb un curs d’inkjet que el fa ideal per a la indústria taulellera i el de Comerç electrònic i Community Management

Actualitat Diària 

14-06-2018 Aula Mentor3Amb la sala de la primera planta de la BUC de gom a gom hui s’ha celebrat l’acte per a celebrar que el programa de formació oberta Aula Mentor del Ministeri d’Educació compleix cinc anys a Vila-real i ho fa amb la incorporació de dos nous Mòduls d’Especialització de Formació Professional. El projecte, que ofereix 137 cursos en 25 àrees d’aprenentatge, va iniciar de manera pionera en 2017 l’oferta d’aquest tipus de cursos especialitzats i per segon any torna a oferir la possibilitat d’inscriure’s en algun dels dos nous mòduls, titulats Disseny i impressió digital’ i ‘Comerç electrònic i Community Management’, que ofereixen formació teòrica semipresencial i pràctiques en empreses per a millorar l’ocupabilitat dels alumnes aquests sectors en expansió.

L’alcalde, José Benlloch, ha assistit a la celebració d’aquest cinquè aniversari, on també han participat el cap de Serveis d’Aula Mentor, dependent del Ministeri d’Educació, Joaquín González; la presidenta del Consell Escolar Valencià, dependent de la Generalitat, Encarna Cuenca, el president de la Fundació Caixa Rural Vila-real, Enric Portalés, així com la regidora d’Universitat Popular, Rosario Royo i alumnes que s’han format en algun dels cursos.

PHOTO-2018-06-14-11-33-20El primer edil ha assenyalat que aquesta formació multidisciplinària i innovadora és “fruit de la col·laboració entre diferents administracions i que va sorgir per a millorar l’ocupabilitat i ser un instrument ideal per a generar oportunitats a les persones, ja que hi havia taxes d’atur molt altes, un 26%, i moltes situacions d’emergència social”. Benlloch ha posat de manifest el compromís de l’Ajuntament “amb una de les principals premisses d’aquest equip de govern, com és el foment de la formació al llarg de la vida, per a adaptar-se a la societat, cada vegada més canviant i competitiva”. “L’educació és la base de tot i per açò vam creure en el potencial d’aquesta eina, que impulsem de manera pionera a Castelló, ajudant al fet que cada vegada més persones es formen o es reenganxen als estudis, de manera àgil i flexible”, explica. A més, destaca que com a Ciutat de la Ciència i la Innovació “no hem volgut quedar-nos només amb l’oferta que el Ministeri ens donava i aquestes innovacions que ara incorporem amb mòduls d’especialització són les que fan d’est un projecte d’èxit, pel qual ja han passat 766 alumnes des de la seua posada en marxa”.

14-06-2018 Aula Mentor2Per la seua banda, el representant del Ministeri assegura que “encara que la formació a distància té un gran pes, estem veient que el valor de les aules és fonamental, per açò, models semipresencials com el que es fomenta de manera pionera des de Vila-real , que són demanats per altres localitats, ens fan sentir orgullosos i voler continuar amb aquesta iniciativa que l’única cosa que cerca és formar persones perquè puguen desembolicar-se en diferents àmbits”. Encarna Cuenca ha assenyalat la importància “la col·laboració de totes les administracions i dels ens socials per a dur a terme aquest projecte que, per sobre de tot pensa en l’alumne i a protegir les seues condicions socials, laborals i familiars, perquè puga seguir estudiant, siga quina siga la seua situació”.

14-06-2018 Aula Mentor2

En la mateixa línia s’ha pronunciat Enric Portalés, qui ha destacat la necessitat de “impulsar l’educació al llarg de la vida” i el fet de donar suport a iniciatives com aquesta “oferint possibilitats a tota la gent que no ha tingut oportunitat de formar-se perquè puguen fer-ho en qualsevol moment, no només en la joventut”. Portalés recorda que l’any que ve l’entitat compleix cent anys i que des del primer moment ha volgut contribuir a la millora de la qualitat de vida de la societat vila-realenca, “tal com va ocurrir amb l’eclosió de les tecnologies, que vam habilitar un aula d’informàtica per a gent que no tenia accès a un ordinador o a internet en els seus domicilis”.

Cursos perfectes per a l’especialització 

IMG_0364La mitjana de l’edad dels cursos és d’entre 35 i 55 anys, encara que hi ha participants de totes les franjes. A més, el 25 són alumnes universitaris que cerquen una especialització per a millorar la seua inserció laboral. A més, aprofitant el cinqué aniversari s’obri el període de matrícula per a les 20 places que s’ofereixen de cada Mòdul d’especialització. El mòdul de Disseny i il·lustració digital compta amb un curs d’inkjet que el fa ideal per a la indústria taulellera i el de Comerç electrònic i Community Management incorpora una part dirigida a posar en marxa una tenda virtual amb qualsevol producte.

Les pràctiques són dirigides i per projecte, per a fer possible que l’alumne tinga unes pràctiques que posen en valor la formació rebuda.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací