Labora organitza una campanya per a donar a conèixer els seus centres formatius

745

Actualitat Diària

El Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Labora), ha organitzat una sèrie d’accions informatives per a donar a conèixer els seus centres formatius, Labora Formació, i les diferents modalitats de formació per a l’ocupació. L’objectiu és que les persones desocupades coneguin les opcions formatives gratuïtes que els ofereix el servei públic d’ús de la Comunitat i puguin així millorar el seu perfil professional.

Aquestes accions estan emmarcades en la campanya ‘In-forma’t’, que es durà a terme entre els mesos de maig i juny de 2019. En els EspaiLabora es desenvoluparan tallers grupals per a explicar les diferents opcions formatives, així com la forma de sol·licitar-les i accedir a elles. Les modalitats formatives que ofereix Labora són les següents:

– Formació per a persones desocupades: per a inscrits/a en Labora, que compleixin els requisits d’accés exigits per l’especialitat formativa del curs.
– En centres col·laboradors: centres privats que realitzen cursos subvencionats per Labora, Servei Valencià d’Ocupació i Formació.
– En centres propis (Labora Formació): centres de titularitat pròpia que realitzen cursos de formació per a l’ocupació. En l’actualitat tenim 13 Labora Formació en la Comunitat Valenciana.
– Formació per a persones desocupades amb diversitat funcional: accions formatives que es realitzen en els centres col·laboradors de Labora per a millorar la qualificació professional de les persones desocupades amb diversitat funcional i facilitar la seva inserció Laboral.
– Programes mixtos: empro + formació. Alternen la formació amb la realització de treballs en les localitats on es realitzen. Les persones participants cobren un salari des del primer dia.
– Tallers d’Ocupació: Persones desocupades inscrites en Labora majors de 25 anys que compleixin els requisits d’accés al certificat de professionalitat corresponent i puguin formalitzar un contracte per a la formació i l’aprenentatge.
– Et Formem: Persones desocupades inscrites en Labora, preferentment persones amb dificultats d’inserció Laboral o pertanyents a col·lectius vulnerables.
– Formació dirigida de forma prioritària a persones treballadores: dóna suport a les empreses en la millora de la seva competitivitat i compleix amb les aspiracions de promoció professional i desenvolupament personal dels treballadors.
– Formació Dual: aquesta modalitat consisteix a combinar la formació teòrica pràctica rebuda en un Labora Formació o Centre de Formació amb l’activitat pràctica en un centre de treball.
– Aula Virtual: cursos online gratuïts que es realitzen íntegrament des de la plataforma web.

El personal orientador de Labora podrà explicar a les persones usuàries quin tipus de formació s’adapta més al seu perfil professional, experiència Laboral i circumstàncies personals.

Labora disposa de 54 Espai Labora (abans Centres Servef d’Ocupació) en tota la Comunitat Valenciana on s’impartiran les sessions informatives de la campanya ‘In-Forma’t’, entre altres activitats. Per a conèixer les sessions informatives que es realitzen en cada municipi, les persones usuàries de Labora només han de consultar el calendari en la web de l’organisme (consultar aquí ).

Al mateix temps, i per a complementar aquestes sessions formatives, des dels recursos digitals del Servei Valencià de Empelo i Formació com El Blog de Labora o els seus perfils de xarxes socials, @GVALabora, es difondrà informació sobre els ‘Labora Formació’, els centres propis dels quals disposa Labora, abans anomenats Centres Servefde Formació. En aquests centres, s’efectuen diversos tipus d’accions formatives per a millorar la qualificació professional de les persones desocupades i facilitar la seva inserció Laboral.

Quan comenci el període de matrícula de cada curs dels Labora Formació, podrà trobar-se aquesta especialitat en el cercador de cursos de la web de Labora. Vint dies abans del començament de cada curs, les persones interessades podran inscriure’s a través de AutoServef (consultar aquí). Així mateix, també podran apuntar-se des del seu Espai Labora.

La majoria de les accions formatives ofertes permeten que l’alumnat obtingui un certificat de professionalitat oficial que acredita en la seva capacitació per a l’acompliment de la seva professió. Aquest tipus de certificats és especialment valuós per a les persones desocupades que no compten amb estudis reglats o la titulació dels quals no s’adapta a les demandes del mercat de treball.

Formació online 

Labora ha renovat l’oferta de cursos per a persones desocupades disponible a la seva Aula Virtual, donada el seu excel·lent acolliment. Perquè totes les persones que ho desitgin puguin formar-se i millorar les seves possibilitats Laborals, ha elaborat una programació formativa enfocada a reforçar les principals competències o habilitats personals demandades en el mercat de treball, les anomenades ‘competències transversals’ o ‘Soft Skills’.

Els cursos estan enfocats a aquelles habilitats amb les quals una persona es desembolica en l’entorn Laboral, més enllà dels seus coneixements tècnics. La seva importància radica que aquestes competències influeixen en l’ocupabilitat perquè són un factor de diferenciació quan diverses persones de perfil similar opten a una ocupació. Alguns exemples d’aquestes competències són la resolució de conflictes, la capacitat de treballar en equip, el lideratge, etc.

La formació de l’Aula Virtual es desenvolupa en un entorn d’aprenentatge totalment online però l’alumnat compta amb el suport de docents i tutors. Així mateix, l’alumnat disposa d’un espai per a exposar dubtes i lliurar exercicis perquè siguin revisats i avaluats pel personal docent.

La matrícula dels cursos de l’Aula Virtual ja està oberta i les persones interessades han d’inscriure’s a través de la web de Labora (consultar aquí). L’adjudicació de places en els cursos seguirà l’ordre d’inscripció. L’alumnat que superi aquesta formació online rebrà un diploma d’aprofitament en l’especialitat cursada.

Campanya informativa

Aquesta campanya bimestral forma part d’una estratègia per a donar a conèixer els serveis que ofereix Labora a la ciutadania. El servei públic d’ús de la Comunitat Valenciana ha decidit allargar la durada de les seves campanyes informatives temàtiques perquè tinguin major repercussió i així aconseguir beneficiar a un major nombre de persones.

Per tant, durant aquest any tindran lloc sis campanyes bimestrals d’accions gratuïtes grupals destinades a persones desocupades. Ja han tingut lloc dues campanyes temàtiques: ‘Marca la diferència. Millora el teu currículum’, destinada a persones en cerca activa d’ocupació i ‘Serveis a empreses’, enfocada a les empreses valencianes que necessiten contractar personal. Totes dues campanyes han conclòs amb èxit de participació.

Des de Labora s’espera que aquesta nova estratègia serveixi per a donar a conèixer tots els seus serveis i poder arribar així a cadascun dels agents implicats en el procés de creació d’ocupació.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací