La Vall d’Uixó, es converteix en la capital del turisme subterrani del 21 al 23 de juny

Durant tot el mes de juny s'han programat actes oberts al públic general com el concert de la Big Bandal costat de Gustavo Paradís

806

ActualitatDiària

La Vall d’Uixó es convertirà del 21 al 23 de juny en la capital mundial del turisme subterrani, gràcies al VII Congrés Nacional i II Congrés Iberoamericà de Cuevas Turístiques (Cuevatur). Però perquè els vallers i valleres puguen participar de forma activa durant tot el mes de juny s’han programat actes oberts al públic general.

Les activitats començaran aquest dissabte, 9 de juny, amb la I Fira de la Sostenibilitat en el Paratge de Sant Josep, amb tallers infantils, les jornades didàctiques de la prehistòria i el concert de Guateque. A més les persones empadronades a la Vall d’Uixó tindran l’entrada gratuïta als Coves de Sant Josep presentat el DNI o llibre de família (fins a completar aforament).

Els dies 16, 20 i 21 de juny tindran lloc concerts de càmera, d’un grup de saxos i de la Big Bandal costat de Gustavo Paradís. El 20 de juny hi haurà projeccions 3D sobre les coves més visitades del món en l’Auditori, amb un donatiu de 3 euros per a Afaniad. I també hi haurà disponibles durant aquest mes exposicions sobre paisatges valencians, el riu Belcaire i la Cova Secreta (la zona no visitable).

El conseller delegat de Emsevall, Jorge García, ha destacat que Cuevatur és “una oportunitat per a la ciutat” i la seua organització “no ha sigut una coincidència” sinó “el fruit del treball realitzat al llarg d’aquests tres anys per a situar a les Coves de Sant Josep com a referent turístic a nivell nacional”. Així, ha agraït a l’equip humà que treballa en el riu subterrani “el seu esforç per a aconseguir l’excel·lència” perquè “ens ha portat a rebre múltiples premis i reconeixements”.

Dins del congrés es presentaran “una sèrie de problemes i solucions comunes per als pròxims 15 anys, gràcies a l’assistència d’experts en la matèria de nivell internacional i reconegut prestigi”. Així, García ha ressaltat que la Vall d’Uixó “es posa al capdavant del canvi que es produirà en el turisme subterrani en els pròxims anys”.

En aquest sentit, ha assenyalat que “cada vegada el turista és més exigent i demana una experiència més singular, un record que guardar en la retina”. Per açò, és “un orgull gestionar les Coves de Sant Josep i seguir treballant per a millorar-les i augmentar el nombre de turistes”, ja que aquest recurs “té una gran importància dins de l’eix econòmic local, provincial i autonòmic”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací