La Unió lamenta els danys produïts per les pluges en infraestructures agràries

293

Actualitat Diària

LA Unió de Llauradors assenyala que les intenses pluges caigudes al llarg de les últimes hores en tota la Comunitat Valenciana deixen de moment importants danys en les infraestructures agrícoles de moltes zones, sobretot a les comarques centrals i del sud del nostre territori. No obstant això, cal esperar perquè el temporal continua i demà fins i tot es pot accentuar.

Així, les infraestructures agràries de domini públic, com els camins o barrancs, i infraestructures privades, com els sistemes de reg per degoteig closos o marges, han quedat completament destrossats en nombroses localitats i trigaran a tornar a la normalitat, per la qual cosa La Unió demanda a la Generalitat i Diputacions que reparin al més aviat possible els camins per a poder accedir a les parcel·les.

També hi ha cultius que s’han vist afectats pels efectes de l’aigua com és el cas de la vinya on es tem per la pèrdua d’una part important de la collita en alguns termes municipals, entre el 70% per exemple a la Font de la Figuera i el 50% a Moixent, situació que es pot generalitzar a la resta de localitats de la Costanera i la Vall d’Albaida. Als danys directes cal afegir el possible retard en les labors de la verema que ja s’ha iniciat en algunes zones. També s’observen danys en el cultiu d’hortalisses en algunes zones.

Altres inconvenients d’aquestes pluges és que l’excés d’aigua entollada i humitat podria ocasionar l’aparició de fongs en els cultius. No s’ha vist danyat de moment el cultiu de l’arròs i únicament s’han ocasionat petits problemes per a desembalsar de forma ràpida l’aigua dels camps. Existeix preocupació en el raïm de taula del Vinalopó per si continua plovent de forma continuada, encara que ara com ara no es detecten efectes negatius; el mateix que en l’ametlla on la major part de la collita segueix en els arbres i també preocupa que caigui a terra i no es pugui recollir aviat per la impossibilitat d’entrar a les parcel·les.

En el cultiu del caqui existeix preocupació no ja per la pluja en si, sinó pel possible efecte del vent al ramear la fruita o trencament de branques. Per als cítrics en general són beneficioses perquè la fruita encara està verda i servirà per a augmentar el calibre

Malgrat aquests danys molt localitzats, les pluges fins avui són molt positives per al conjunt de la Comunitat Valenciana i per a la major part dels cultius. Serveixen per a estalviar regs, per a recarregar els aqüífers, netejar els arbres per a prevenir possibles plagues i regeneren les pastures per a alimentació del bestiar, entre altres coses

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací