La Generalitat llança un avís per nevades en cotes baixes de Castelló i València

Seran nevades de nivell taronja a l'interior les dues províncies amb acumulacions de neu de més de cinc centímetres

428

ActualitatDiària

L’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències ha enviat un avís especial per nevades en tota la província de Catellón i a l’interior de la província de València després dels avisos per fenomen advers que ha emès AEMET.

Seran nevades de nivell taronja a l’interior de Castelló i a l’interior nord de València amb acumulacions de neu de més de 5 cm. La singularitat d’aquest episodi és que també afectarà a les zones litorals de Castelló, on hi ha avise nivell groc amb acumulats de 2 cm a partir de cotes relativament baixes (300 m). Aquest avís groc també afectarà a l’interior sud de València.

S’espera que addicionalment es produïsquen pluges que a nivell local poden tenir certa persistència, però sense arribar a llindars de risc.

Aquesta situació es perllongarà en les zones interiors fins a primeres hores del 28 de febrer, mentre que en el litoral s’espera que finalitze a últimes hores del dimarts.

Avís a poblacions afectades

Des de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències es recomana als municipis i organismes amb competències en la gestió de les emergències que mantinguen la necessària atenció i seguiment de tots els avisos que emeta durant aqueixos dies el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat amb la finalitat d’activar amb antelació els seus protocols d’actuació i establir les pertinents mesures preventives en els seus respectius àmbits.

Consells a la població

Emergències demana precaució especialment si es va a agafar el cotxe per a desplaçar-se en les zones afectades per les nevades i recomana davant les previsions meteorològiques seguir comptes oficials i tenir en compte les actualitzacions dels avisos, preemergencias o emergències vigents. Poden fer-ho a través de l’explica @GVA112 o en la pàgina www.112cv.gva.es .

Des del Centre de coordinació d’Emergències es recorden algunes recomanacions per als conductors que hagen d’agafar el vehicle:

– Viatja únicament si és imprescindible i procura no fer-ho sol ni de nit.

– Utilitza, si pot ser, transport públic.

– Si vas a emprendre un viatge omple el dipòsit de gasolina, porta ràdio, pala, entenimentada, cadenes, una llanterna i roba d’abric.

– També algun aliment ric en calories (xocolata, fruita seca,…), aigua,

telèfon mòbil amb la bateria carregada i la teua medicació habitual.

– Revisa frens, pneumàtics i anticongelant.

– Procura no esgotar el combustible.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací