La Generalitat entrega les banderes blaves a les platjes de la Comunitat a Cullera

304

Actualitat Diària

L’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, al costat de l’acabada de nomenar regidora delegada de l’àrea de Turisme i Platges, Raquel París, han recollit les Banderes Blaves per a les platges urbanes de la localitat, la Platja Nord i la Platja Sud. L’acte de lliurament, per part de la Generalitat Valenciana, ha tingut lloc a Cullera i ha estat presidit pel Secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer.

Martínez ha subratllat “l’important esforç econòmic que realitza el consistori en matèria de neteja i manteniment, així com a millorar els serveis en platges, en gestió de qualitat i gestió mediambiental”. De la mateixa manera ha destacat “la imprescindible col·laboració de la Secretaria Autonòmica de Turisme de la Generalitat, de qui depenen múltiples serveis de les nostres platges, amb els qui coordinem amb la major col·laboració i lleialtat institucional, els treballs”, ha valorado.en total són 38 les certificacions amb les quals compten les platges de Peníscola, entre elles, la Bandera Blava per a la Platja Nord i la Platja Sud. Aquestes dues platges urbanes es caracteritzen per la sorra fina que conformen les seves més de 5 quilòmetres de longitud i per les seves aigües catalogades com a netes, tranquil·les i poc profundes, segons les normatives que regulen la qualitat d’aquestes.

Ambdues compten amb servei de vigilància, salvament i serveis bàsics com són les dutxes i instal·lacions per a jocs infantils i la realització de diferents esports en la sorra.

En els pròxims dies, es durà a terme el simbòlic acte d’hissada de banderes en totes dues platges. Fins que finalitzi la temporada de bany onejaran a les platges de Peníscola les Banderes Blaves, les Banderes de Aenor (ISO), la bandera Qualitur de la Conselleria de Turisme i la Bandera de la Q de Qualitat del ICTE, certificacions a les quals cal sumar la Sendera Blava i el Centre Bandera Blava.

L’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac) és l’encarregada d’atorgar la Bandera Blava i té en compte els paràmetres de qualitat de les aigües de bany; la informació i educació ambiental; la gestió ambiental; i la seguretat, serveis i instal·lacions. D’altra banda les ISO 9001 i 14001, de qualitat i gestió ambiental respectivament, valoren segons la normativa europea, Formació, Comunicació, Neteja i Socorrisme.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací