La CHX dóna permís a Onda per a crear un embarcador al pantà del Sitjar

340

Actualitat Diària

L’Ajuntament d’Onda ha obtingut el permís de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) per a crear un embarcador al pantà del Sitjar, que modifique l’actual pantalà que existeix a la zona. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha indicat que “han sigut molts contactes els que hem realitzat amb la CHX i finalment hem aconseguit aquesta autorització de l’organisme encarregat de la gestió de les aigües del riu Millars. La idea de l’embarcador sorgeix de les converses que hem mantingut amb l’empresa local Sargantana Aventura i amb el club de piragüisme, que sol·licitaven aquesta instal·lació per a poder desenvolupar millor les seues activitats. Una vegada construït, la infraestructura ha de servir per a l’atracció de visites a aquesta zona tan interessant que tenim en el nostre terme municipal, ja que es podran desenvolupar iniciatives de turisme actiu i es podrà crear una futura escola de piragüisme”.

L’obra està estimada en uns 80.000 euros, però en aquest moment s’iniciarà l’expedient per a redactar el projecte, que, a més, comptarà amb uns vestuaris, uns magatzems i un pantalà  flotant a la zona pròxima, així com l’adquisició d’una hidronetejadora per a evitar problemes amb la clòtxina zebra. “El permís que hem aconseguit ens atorga un termini de 12 mesos per a finalitzar amb les obres d’aquestes instal·lacions, per això ens posarem a la feina des de ja perquè s’inicie l’expedient i es puga adjudicar, una vegada redactat el projecte, els treballs en el menor temps possible”, ha assenyalat Huguet.

L’alcalde ha destacat la importància d’aquesta instal·lació per a “seguir amb l’atracció de visitants a la nostra ciutat, perquè és un important pas per a atraure el turisme actiu i saludable, ja que es podran desenvolupar activitats d’aventura en una instal·lació com el pantà del Sitjar, que es troba en un enclavament natural privilegiat. Amb això, sumem un recurs turístic més a Onda i continuem augmentant els atractius que complementen al nostre ric patrimoni natural i cultural” i ha conclòs dient que “ha sigut un treball costós i en el qual s’han vist implicades, de forma transversal, diverses àrees del consistori, com el departaments d’Esports, Urbanisme i Dinamització Econòmica”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací