Garcia aposta per compensar els esforços dels xicotets municipis que aposten per la recollida selectiva

281

Actualitat Diària

El diputat de Cicle Integral de l’Aigua, Renovables, Residus i Reciclatge, Ignasi Garcia, ha estat reunit amb els alcaldes de la Mancomunitat de Penyagolosa-Pobles del Nord per recollir les principals necessitats detectades al seus municipis i que afecten les competències de la Diputació de Castelló.

Així, per una banda, Garcia s’ha compromés a revisar, junt amb el Consorci de Residus número 2, un sistema de taxes de recollida per quilograms. Segons el diputat provincial, “aquesta mesura podria complementar el projecte de recollida selectiva de residus en origen que ha iniciat l’Ajuntament de Vistabella i que preveu ampliar-se a tota la mancomunitat”. Només durant els mesos de juliol i agost, la localitat ha aconseguit recuperar i autogestionar uns 200 quilograms de residus urbans de tipus orgànic per a compostatge.

“Hem de compensar els esforços de les xicotetes localitats que, amb els seus propis recursos, aposten per reduir el fem que va als abocadors, faciliten el reciclatge i marquen el camí en gestió de residus a les ciutats”, ha manifestat Garcia. En eixa línia, ha traslladat també als alcaldes la seua intenció de desbloquejar el pla d’ecoparcs i facilitar un ecoparc mòbil a la mancomunitat.

D’altra banda, el diputat també ha acordat traslladar a la institució provincial les sol•licituds d’altres àrees de Diputació que tenen a veure, per exemple, amb la projecció del Parc de Penyagolosa com a referent natural i identitari a tot el País Valencià o amb la mediació amb les empreses de comunicacions per a la millora real i sostenible de les connexions a les xarxes de telefonia mòbil i Internet.

Cal recordar que la Mancomunitat de Penyagolosa-Pobles del Nord es va crear per unificar serveis de les poblacions de Vistabella, Atzeneta, Benafigos i Xodos l’estiu de l’any 2018.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací