Espanya suma 700.000 nous lloguers en els últims set anys

314

Actualitat Diària

L’últim Butlletí Especial de lloguer residencial de 2019, publicat hui per l’Observatori d’Habitatge i Sòl del Ministeri de Foment, centrat específicament en el lloguer d’habitatge que inclou les dades més rellevants d’aquesta activitat, revela que hi ha més de 700.000 noves llars en lloguer o cessió a Espanya des d’aqueix any.

La informació parteix dels depòsits autonòmics de fiança, que permeten oferir una aproximació a la renda mitjana del lloguer i superfície mitjana de l’habitatge en àmbits territorials de deu comunitats autònomes i a les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla.

Les majors taxes de lloguer es produeixen a Canàries (34,5%), Balears (34,1%), Catalunya (30,4%) i Madrid (26,6%), a més de la ciutat autònoma de Ceuta (27,6%), incloent lloguer a preu de mercat, a preu inferior a mercat i la cessió gratuïta. En el conjunt d’Espanya aquest percentatge ja aconsegueix el 23,9%, més de tres punts i mig més que l’any 2011, en el qual se situava en el 20,4%.

El lloguer creix especialment entre els joves. Un 39,3% dels joves d’edat compresa entre els 30 i els 44 anys que s’han emancipat, resideixen en lloguer (aquest percentatge era del 25,7% en 2007), mentre que aquest percentatge aconsegueix el 70,4% entre els joves de menys de 30 anys (41,9% en 2007).

L’anàlisi dels immobles en arrendament (inclosos en declaracions IRPF 2017) posa de manifest que el lloguer es produeix en major mesura en edificis de major antiguitat, majoritàriament d’habitatge col·lectiu, i en habitatges de menor grandària.

En relació amb els preus del lloguer, s’observa que han aconseguit nivells molt elevats en determinats entorns, especialment a Madrid, Barcelona, Balears, Canàries, segons la informació d’oferta dels dos principals portals immobiliaris (Idealista i Fotocasa) que es recull en el Butlletí

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací