L’equip de govern demana al PP de Vila-real que explique la relació amb Piaf després de les revelacions del juí de Gürtel

Serralvo: "Actes com la presentació com a candidat de Juanjo Rubert el 13 de gener de 2007 estan en la llista de festes pagades amb diners públics"

1027

El portaveu, Javier Serralvo, afirma que les declaracions de Ricardo estan desmuntant aquests dies “les mentides” dels populars i denuncia que “els ciutadans no mereixen les connivències i el sistema mafiós dels populars”. L’edil assegura que el partit encara deu explicacions sobre actes com el del 13 de gener de 2007, quan van utilitzar l’Auditori per a presentar el seu candidat, Juan José Rubert, un esdeveniment que apareix en la llista de festes pagades per Piaf amb diners públics”

S.N./ActualitatDiària

El juidici pel Cas Gürtel en marxa ha salpicat a Vila-real després que l’exsecretari general del PP de la Comunitat Valenciana, Ricardo Costa, confesara ahir en l’Audiència Nacional que el Partit Popular s’havia financiat amb diners en negre. Aquesta declaració ha provocat que el portaveu de l’equip de govern de l’Ajuntament de Vila-real, Javier Serralvo, haja exigit al PP local que explique quina relació va tenir amb l’empresa Piaf durant el seu mandat a l’Ajuntament, sobretot en l’epoca de Juanjo Rubert com a alcalde i que comptava amb l’actual president, Héctor Folgado, com a regidor. Ha recordat que des de fa uns dies s’estan jutjant empresaris i l’excúpula del PP de la Comunitat Valenciana pel presumpte finançament il·legal de la formació política dins de la trama Gürtel, en la qual “nostra ciutat també està immersa, en una peça separada, gràcies a la seua relació amb l’empresa Piaf”, indica. “El 13 de gener de 2017 va celebrar-se un acte de partit a l’Auditori de Vila-real on es van presentar la candidatura de Rubert. Aquest esdeveniment que apareix en la llista de festes pagades per Piaf amb diners públics

El portaveu ha recordat que “va ser aquest equip de govern el que ja el 2011 va donar l’ordre de cancel·lar el pagament de 600.000 euros en factures dubtoses a aquesta empresa, amb la qual el PP havia treballat durant anys i per les quals l’exalcalde i altres responsables de l’Ajuntament van haver de seure a la banqueta”, explica Serralvo, qui afig que quan s’han demanat explicacions, s’han eludit i s’ha posat com a excusa que la “Policia estava al servei del Govern de Zapatero. Serralvo ha esmentat una peça Fiscalia Especial contra la Corrupció que concloïa que durant 2007 i 2008 “el PPCV va encarregar altres serveis a Orange Market SL d’organització d’actes no electorals fora del circuit legal de diners que no es van comptabilitzar per valor de més de 500.000 euros en 2007 i 918.000 euros en 2018 i el primer esdeveniment polític que apareix dins la relació és la presentació com candidat de Juanjo Rubert a alcalde de Vila-real. El PP de Vila-real encara deu explicacions sobre un esdeveniments com aquest, que apareix en la llista de festes pagades per Piaf amb diners públics” Així mateix, lamenta que “els ciutadans no mereixen les connivències i el sistema mafiós dels populars, perquè el que fa falta són polítics honrats, que donen la cara i que no vinguen a lucrar-se amb diners dels altres, sinó a treballar pels ciutadans”.

L’edil ha destacat que ahir Ricardo Costa va admetre en el judici de la Gürtel que “el seu partit es finançava amb diners negres acusant l’expresident Francisco Camps i altres membres que el PPCV havia sigut una màquina de guanyar eleccions il·legalment, enganyant a la ciutadania, el que desmunta les mentides del seu propi partit, tal com havien estat denunciant PSOE i Compromís . En aquest acte Costa va intervenir dient que a Vila-real teniem al millor candidat i pròxim alcalde i Folgado va alabar la figura de Carlos Fabra ‘per tot el que havia fet per Castelló’.

“El PP de Vila-real ha de donar la cara i dir quina participació va tindre l’empresa PIAF en aquesta trama, en la qual hi ha un denominador comú que és el d’una firma que reconeix que ha col·laborat per a pagar campanyes il·legals del partit, casualment durant els anys que van guanyar les eleccions per majoria absoluta. Serralvo, en nom de l’equip de govern, insta als actuals responsables del PP i als anteriors a “explicar què relació tenien amb Piaf i la trama Gürtel i que diguen qui els va pagar el llibre que van repartir durant la campanya electoral per a atribuir-se totes les actuacions que s’havien fet a Vila-real”. “Aquests dies ho han deixat ben clar, s’han desmentit a si mateixos, el PP era una màquina de guanyar eleccions de manera il·legal, perquè acudien dopats a les urnes”, assenyala, “potser els populars de Vila-real haurien d’utilitzar el vídeo de Vila-real en un minut per a donar la cara i dir la veritat als ciutadans, als militants i membres honrats que tenen, tots mereixem una explicació i que, com a mínim, es disculpen”.

Demane a Héctor Folgado que done explicacions d’una vegada, ja que en la comissió celebrada fa temps va dir que no sabia res i que li preguntàrem a Ramón Tomás, el qual va fer el mateix amb Juanjo Rubert, qui mai va aparèixer per a declarar. Tots són membres actualment del Partit Popular de Vila-real del que encara esperem una disculpa i una explicació, i tal com estan fent la resta d’implicats”, conclou.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací