Els processos d’oxidació dels materials s’aborden en l’ITC a través del projecte de recerca ‘Oxiestados’

290

Actualitat Diària

Els processos d’oxidació dels materials s’aborden en l’Institut de Tecnologia Ceràmica (ITC) a través del projecte de recerca que han denominat Oxiestados, un estudi que compta amb el suport de l’Institut de Competitivitat Empresarial a través dels Fons FEDER de Desenvolupament Regional. L’objectiu que es va plantejar en els seus inicis va ser desenvolupar un nou mètode per a mesurar l’oxigen en materials especials i així poder determinar els estats d’oxidació de diferents materials.

Actualment, la metodologia desenvolupada en el ITC està permetent la caracterització de matèries primeres utilitzades en la síntesi de pigments, tals com els òxids de praseodimi, un material que s’utilitza en ceràmica en la síntesi de pigments. Els ions de praseodimi estan disponibles en molts estats d’oxidació, per la qual cosa són capaces de formar un gran nombre d’òxids diferents, la qual cosa fa que siguin interessants i versàtils en moltes indústries, com la ceràmica o l’òptica.

A través de Oxiestados el ITC també ha estudiat les transformacions que experimenten aquests compostos davant les variacions de temperatura en diferents atmosferes, per a així conèixer de forma exacta el contingut de praseodimi, així com les diferents espècies en les quals és presenta aquest element, (tals com Pr2O3, PRO2, Pr6O11 o Pr7O12.)

També, en aquest marc, s’han estudiat les transformacions que experimenta l’òxid de cobalt amb la variació de temperatura en diferents atmosferes i, amb això, s’ha dissenyat un mètode fiable per a la seva quantificació, la qual cosa és d’especial importància per a la síntesi de pigments ceràmics.

D’altra banda, s’està treballant en una línia de recerca que permet determinar el grau d’oxidació de materials refractaris a base de carbur i nitrur de silici, la qual cosa permetrà conèixer el grau de deterioració d’aquests materials

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací