El vehicle elèctric, element clau per a la transformació energètica de les ciutats

414

Actualitat Diària

Com a líder mundial en electrificació, Nissan treballa per a canviar el sistema de mobilitat que coneixem fins avui, reduint alhora el seu impacte mediambiental sobre l’atmosfera. Segons l’informe de Monitor Deloitte “Ciutats energèticament sostenibles: la transició energètica urbana a 2030”, el foment del vehicle elèctric i la seva infraestructura és un dels elements clau que hauran d’impulsar les diferents administracions públiques locals per a reduir les emissions de CO2fins a un 40% en 2030, tal com van signar en el Pacte dels Alcaldes de 2008.

L’informe destaca que les ciutats consumeixen el 40% de l’energia final i estan relacionades amb fins al 70% de les emissions de gasos efecte d’hivernacle. Per tant, per a aconseguir els objectius proposats en el Paco dels Alcaldes les actuacions addicionals a molt curt termini en les grans i mitjanes ciutats són primordials, especialment en el sector del transport rodat, ja que l’evolució natural de les ciutats no és suficient per a aconseguir els objectius d’emissions i de qualitat de l’aire.

Entre altres actuacions en transport, l’informe subratlla la necessitat d’aconseguir una penetració del vehicle elèctric de 25-30% de cara a 2030. Per a aconseguir arribar a aquestes dades, les administracions públiques han de marcar-se objectius anuals en aquest sentit, així com establir incentius a l’adquisició de vehicles elèctrics mitjançant exempcions fiscals. A més, s’ha de fomentar el desenvolupament de la infraestructura de càrrega tant pública com privada.

Líder de nous models de mobilitat sostenible amb Nissan Intelligent Mobility

Nissan ja està impulsant aquest canvi ja que, per al líder automobilístic, la mobilitat elèctrica no tracta únicament de la fabricació de vehicles elèctrics, sinó que el seu compromís busca aconseguir un canvi en la societat i conscienciar sobre un ús més racional i sostenible de l’energia. Actualment és l’única marca capaç d’oferir als usuaris vehicles electrificats, serveis energètics i energia portàtil. Aquest projecte està format per tres àrees d’innovació i la seva icona és el nou Nissan LEAF que integra aquests tres aspectes en un sol producte.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací