El president advoca per afrontar el repte demogràfic amb un reforçament de l’estat de benestar

329

Puig assegura que “una aliança intergeneracional és la base i han de posar-se tots els mecanismes de rendiment i redistribució al servei de la majoria 

Actualitat Diària

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha advocat per un reforçament de l’estat de benestar per a afrontar el repte demogràfic.

Així s’ha expressat el cap del Consell durant la clausura del Fòrum Internal de Persones Majors ‘Viure més, viure millor’, que ha tingut lloc en el Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat, unes jornades que Puig ha considerat importants a causa que “el gran debat que existeix en aquests moments és el debat demogràfic”, però que, segons ha afirmat, cal afrontar des d’un “optimisme crític i no alarmista.

A més, el *president ha destacat la importància d’estendre en paral·lel a l’esperança de vida la qualitat de la trajectòria vital aprofitant per a açò les eines tecnològiques. El cap del Consell ha assenyalat que “l’estat de benestar és viable si es posen tots els mecanismes tant de rendiment com de redistribució al servei de la immensa majoria”.

El president ha fet referència a la necessitat de situar en l’agenda les polítiques de majors a causa que, com ha assenyalat, “cada vegada afecten a més persones i durant més temps”.

En aquest sentit, Puig ha destacat que “les polítiques que el Govern valencià està intentant impulsar per a fer una societat inclusiva”, ja que “una societat no pot funcionar marginant a cap sector de la població”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací