El dissenyador Manuel Bartual recorda els seus microrelats per Twitter a la Biblioteca Valenciana

Ha dibuixat còmics en la revista 'El Jueves', ha dirigit una dotzena de curtmetratges i el llargmetratge 'Todos tus secretos'

540

ActualitatDiària

Manuel Bartual és un dibuixant i dissenyador valencià que el passat estiu va escriure un relat a través de la xarxa social Twitter que es va convertir en la història més llegida i més comentada durant una setmana, que és el temps que va transcórrer a narrar les peripècies misterioses de les seues vacances.

Alguns dels tuits del relat ‘Todo está bien’ van obtindre més de 50.000 m’agrades i 20.000 comentaris i es va generar un diàleg directe entre els lectors sobre el desenvolupament de la trama. Els tuits que va escriure Manuel Bartual van obtindre 4 milions de ‘likes’ i 1,3 bilions d’impressions entre un públic majoritàriament entre els 15 i 25 anys. 


Els alumnes de l’IES Santiago Grisolía de Callosa de Segura, l’EPA Vicent Ventura de València i el Centre d’Educació a Distància de València han mantingut una xarrada amb ell a la Biblioteca Valenciana, dins del cicle Trobada d’Escriptors.

Bartual ha defensat els nous formats de comunicació i la seua utilització en favor de la literatura. “Internet és un lloc fabulós per a contar històries que arriben a un gran públic. Cal utilitzar Twitter com a eina narrativa.”

També ha assenyalat que “en aquests moments es llig més que mai, però es fa en altres suports i amb altres llenguatges que hem de saber aprofitar”.

Després de l’èxit obtingut amb el seu relat de l’estiu, s’ha llançat a escriure la seua primera novel·la, ‘El otro Manuel’, que eixirà publicada el pròxim 20 de març. “El protagonista s’anomena Manuel Bartual, va escriure un relat en Twitter que es va convertir en un fenomen viral i social, i sis mesos després està escrivint una novel·la en què li passen coses de veritat”, ha desvelat.

Manuel Bartual ha dibuixat còmics en la revista ‘El Jueves’, ha dirigit una dotzena de curtmetratges i el llargmetratge ‘Todos tus secretos’, premi CANAL+ a la millor pel·lícula en el 18.º Festival de Cine de Màlaga, i dirigeix el segell editorial ¡Caramba!, junt amb Alba Diethelm, especialitzat en còmic d’humor.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací