El Consell i les universitats valencians col.laboren per a innovar en turisme a la Comunitat

338

Actualitat Diària

El Consell ha autoritzat la subscripció de tres convenis de col·laboració entre Turisme Comunitat Valenciana i la Universitat Jaume I de Castelló, la Universitat d’Alacant i la Universitat de València per al foment de la recerca i innovació en el sector turístic valencià.

Aquests tres convenis se signaran dins de la línia de col·laboració que Turisme Comunitat Valenciana ha posat en marxa amb les universitats de la Comunitat Valenciana per al foment de recerca en innovació, i que sumen un total de 615.000 euros.

L’objectiu general dels convenis amb les universitats és impulsar el desenvolupament turístic de la Comunitat Valenciana entorn de la innovació i la recerca en termes de territori, productes i mercats, generant per a això sinergies entre la Generalitat i les universitats valencianes.

En concret, el conveni de col·laboració entre Turisme Comunitat Valenciana i la Universitat Jaume I de Castelló (UJI) compta amb un finançament de 146.000 euros per a diferents actuacions durant 2019.

Entre les actuacions a realitzar destaca l’impuls de la línia ètica entre empreses i destinacions turístiques adherides al codi ètic del turisme valencià, a més de formació i transferència de coneixement a través de diferents cursos i del XXI Congrés Internacional de Turisme, Universitat i Empresa.

També destaca la recerca de nous productes turístics, així com la innovació aplicada a les platges i espais naturals, així com el diagnístico de la potencialitat de l’artesania com a producte turístic.

A més, l’acord amb la Universitat d’Alacant està dirigit a la realització conjunta en 2019 de projectes que generin nous coneixements que aportin valor afegit a les destinacions, productes i serveis turístics de la Comunitat Valenciana.

Mitjançant aquest conveni, Turisme Comunitat Valenciana col·laborarà econòmicament amb 249.000 euros per a diferents actuacions a realitzar conjuntament durant 2019 en tres àmbits complementaris: l’especialització intel·ligent de la destinació Comunitat Valenciana; la qualificació, en clau innovadora, dels professionals del sector; i l’impuls de la Xarxa Gastroturística de la Comunitat Valenciana i la seva marca L’Exquisit Mediterrani.

Finalment, l’acord amb la Universitat de València estarà dotat amb 220.000 euros.

En concret, aquest conveni contempla entre les actuacions a realitzar cinc mámbitos d’actuació: recerca de recursos culturals i paisatgístics; anàlisi i redacció de nous Plans Directors Territorials de Turisme; formació i transferència de coneixement a través del Congrés de Xarxes Socials i Web així com amb dieferentes cursos; implementació de les noves tecnologies en destinacions turístiques intel·ligents de la província de València; així com l’anàlisi del patrimoni arquitectònic vinculat als espais rurals de la Comunitat Valenciana.

En tots els casos, les universitats es comprometen a contribuir a la generació d’un cos de recerca lligat a la Xarxa de Recerca en Turisme de la Comunitat Valenciana així com a participar, a sol·licitud de Turisme CV, en les jornades tècniques, taules de treball, seminaris, o congressos científics, que aquesta organitzi o promogui per a l’execució de les activitats relacionades a fi de cada conveni i a difondre els resultats finals que d’aquests s’obtinguin.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací