Consum redueix un 80% el plàstic que posa en el mercat amb les seves noves borses reciclades

325

Actualitat Diària

Consum reduirà un 80% el plàstic que posa en el mercat per la substitució de les seves bosses de plàstic porta-compra per altres reciclades enfront de les quals tenia anteriorment. Des d’avui, la Cooperativa ofereix en totes les seves botigues bosses realitzades amb més d’un 70% de plàstic reciclat. S’estima que aquesta substitució suposarà un estalvi de 873 tones de plàstic a l’any.

Les noves bosses estan fetes d’un únic material reciclat, amb tintes a l’aigua, fet que les fa més sostenibles i fàcilment reciclables. D’aquesta manera, Consum posa a la disposició dels seus clients dos tipus de bosses de plàstic reciclat: una petita a 0,05 € i una altra gran a 0,10 euros, reutilitzable de més de 15 usos. També ofereix una bossa de paper reciclat a 0,10 euros, implantada en totes les seves tendes des de desembre de 2018.

D’altra banda, Consum treballa en altres mesures sostenibles i llançarà al juliol una nova bossa que substitueixi a la de ràfia, que serà de plàstic 100% reciclatge, de fabricació nacional, amb el que minimitzarà la seva petjada de carboni.

La Cooperativa està treballant perquè les bosses de plàstic reciclat siguin fabricades de la recuperació de material plàstic de la pròpia Cooperativa, apostant per l’economia circular i reduint, encara més, el plàstic generat.

Alternativa als productes bufó ús

La Cooperativa també eliminarà progressivament els gots, plats, coberts i palletes de plàstic d’un sol ús i els substituirà per altres compostables, biodegradables i/o reutilitzables, dos anys abans del que exigeix la normativa. Això suposarà que Consum deixarà de posar en el mercat unes 344 tones de plàstic a l’any.

A més, Consum ha eliminat tots els tipus de Bisfenol dels tiquets de caixa, els rotllos de les balances i de les seves etiquetes per a les fruites, verdures i forn. La Cooperativa va començar a eliminar el Bisfenol d’aquests materials fa 3 anys, procés que culmina ara. A més, el paper dels tiquets comptarà amb la certificació FSC (ForestStewardship Council) que acredita i garanteix que prové de boscos sostenibles.

Reducció petjada de carboni

Consum s’avança a les especificacions europees que busquen reciclar el 50% dels seus residus en 2020 i el 70% en 2030 i intenta cada any minimitzar els seus efectes sobre l’entorn. La Cooperativa és l’única empresa del sector de la distribució amb el certificat d’inscripció de la petjada de carboni registrat en el Ministeri d’Agricultura. Consum va disminuir en un 24,3% la seva petjada de carboni en 2017, sobretot, per la incorporació de gasos refrigerants de temperatura negativa, alimentada amb CO2, en les noves obertures i supermercats ecoeficients.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací