Compromís aposta per l’ampliació del paratge natural del Desert de les Palmes amb motiu del seu 30 aniversari

322

Actualitat Diària

El portaveu del Grup Municipal de Compromís per Castelló, Ignasi Garcia, ha manifestat l’aposta de partir per l’ampliació del parc natural del Desert de les Palmes, amb ocasió de la celebració del 30 aniversari de la declaració d’aquest espai com a paratge natural protegit de la Comunitat Valenciana. Per al també regidor i diputat provincial “és un dels llocs on la gent de Castelló va a practicar esport” i “l’autèntic pulmó verd de Castelló”.

“És evident que quan es va crear en els anys 80, l’anterior govern no va apostar per reservar eixe espai per a la protecció del desert”, ha assegurat Garcia, una situació que es va corregir quan Compromís va aconseguir la qualificació com a Espai Natural Protegit de l’àrea del Desert de les Palmes en la modificació del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU), tal i com ha recordat el portaveu de la formació.

Aquest és un pas necessari per a la declaració de paratge protegit per part del Consell. En eixe sentit, cal recordar que el Ple de l’Ajuntament de Castelló va aprovar per unanimitat una Declaració Institucional demanant l’ampliació del Parc Natural, en el terme de Castelló de la Plana. “Aquesta ha de ser la legislatura de la revisió i de l’ampliació del paratge natural”, ha afirmat el regidor, per a qui “la ciutat s’ho mereix i ho necessita més que mai amb la situació d’emergència climàtica en què estem”. A més del terme municipal de Castelló, la reserva s’estén pels al termes municipals de Benicàssim, Borriol, Cabanes i la Pobla Tornesa, ubicats en la comarca de la Plana Alta.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací