Climent destaca “la fortalesa del teixit empresarial de la Comunitat” en sectors d’alt interés per a EEUU

307

Actualitat Diària

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat “la fortalesa del teixit empresarial de la Comunitat Valenciana en sectors d’alt interés per a les diferents administracions dels Estats Units”.

D’aquesta manera, Climent ha afirmat que empreses valencianes de sectors com el de l’energia, seguretat industrial, videojocs, desenvolupament de productes de biotecnologia o nanotecnologia i administració i gestió de serveis sanitaris “han aconseguit un altíssim grau de desenvolupament i competitivitat, sent líders en l’àmbit nacional i europeu”.

Climent ha realitzat aquestes declaracions en la Cambra de Comerç Espanyola a Miami, on ha participat, juntament amb la directora general d’Internacionalització, María Dolores Parra, en un desdejuni empresarial amb empresariat i empreses nord-americanes.

A aquesta trobada han assistit el cònsol general d’Espanya a Miami, Cándido Greis, la consellera econòmica i comercial d’Espanya a Miami, Inmaculada Gutiérrez, i el director general de la Cambra de Comerç Espanyola a Miami, Juan Carlos Pereira.

Aquesta reunió és la primera d’un interessant programa de tres dies de visita en els quals el titular de la Conselleria d’Economia Sostenible i la directora general d’Internacionalització tindran l’oportunitat d’estrényer llaços institucionals i empresarials entre la Comunitat Valenciana i les ciutats d’Orlando i Miami.

Així, entre les cites d’aquests dies destaca la visita a Coverings que tindrà lloc aquest dimarts, 9 d’abril, sens dubte la fira més important del continent americà per als sectors de paviment i revestiment ceràmic en la qual les empreses de la Comunitat, i en concret de la província de Castelló, tenen un protagonisme destacat.

Exportacions Estats Units

Durant la seua intervenció, el conseller ha afirmat que els Estats Units “representen un mercat absolutament estratègic per a l’economia de la Comunitat Valenciana”.

En aquest sentit, ha detallat que “és el cinqué mercat d’exportació més important a nivell mundial per a les empreses valencianes, i el primer fora de la Unió Europea”. Segons les últimes dades de 2018, acumulats durant tot l’any, les exportacions de la Comunitat als Estats Units van aconseguir un valor de 2.071 milions d’euros que equival a un creixement del 10%, respecte a 2017.

“Aquesta dada significa que les empreses valencianes han triplicat el valor de les exportacions a aquest país, en els últims set anys, sent els automòbils el sector més exportat juntament amb la maquinària mecànica, els productes ceràmics, el calçat i els equips i material elèctric”, ha afegit al respecte.

Cal destacar també un altre tipus de sectors com els combustibles, aparells òptics, equips per al tractament de l’aigua, equips de seguretat, medicaments i aparells mèdics així com peixos i crustacis i també els mobles, pel seu dinamisme i potencial en el total de l’exportat en aquest últim any.
Importància estratègica de Miami

Importància estratègica de Miami 

Així mateix, Climent ha ressaltat la importància estratègica de Miami per a la Comunitat Valenciana “per totes les oportunitats que ofereix a les nostres empreses. Aquesta ciutat -ha explicat- és la porta natural per a les empreses valencianes a Amèrica del Nord i Amèrica”.

D’aquesta manera, ha recordat que a Miami “la Comunitat compta amb una trentena d’importants empreses que han triat el sud de Florida com a centre d’operacions per al mercat americà”.

D’altra banda, el conseller ha manifestat que durant els dos últims anys Estats Units ha invertit al voltant de 250 milions d’euros en la Comunitat Valenciana en sectors com el turisme, salut, financer o immobiliari.

‘Comunitat Valenciana, destinació d’inversió’

En la trobada d’aquest matí, la directora general d’Internacionalització, María Dolores Parra, ha realitzat la presentació ‘Comunitat Valenciana, destinació d’inversió’ en la qual ha exposat “els principals avantatges que ofereix en aquests moments la Comunitat per a qualsevol empresa americana que busque un enclavament atractiu a Espanya amb totes les infraestructures necessàries per al desenvolupament del seu negoci així com amb un clar suport institucional”.

Miami Dade Beacon Council

Durant la primera jornada a Miami, el conseller ha visitat les instal·lacions de Miami Dade Beacon Council, l’entitat públic privada per al desenvolupament econòmic del comtat de Miami que facilita el creixement i l’expansió local, nacional i internacional de les empreses i entitats.

En aquesta trobada s’han estudiat les possibilitats de cooperació entre les empreses valencianes i de Miami per a abordar una problemàtica que preocupa aquesta ciutat com la gestió de les aigües i de tot el relacionat amb l’economia circular.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací