‘Castelló Ruta del Sabor’ implica als professionals de la restauració del Baix Maestrat

393

Actualitat Diària

La Diputació de Castelló implicarà els professionals de la restauració de Vinaròs, Benicarló i Peníscola en la seva aposta per la gastronomia provincial com a generadora de noves oportunitats de desenvolupament als pobles a través de la seva marca guia Castelló Ruta de Sabor. El Govern Provincial i l’Associació d’Hostaleria de Vinaròs promouen una jornada formativa per a professionals de l’hostaleria, que tindrà lloc el dimecres 15 de maig en el Cercle Mercantil i Cultural de de aquesta localitat del Baix Maestrat.

El diputat provincial de Desenvolupament Rural, Pablo Roig, ha assegurat que “aquesta jornada és un pas més en el treball conjunt que estem fent amb tot el sector agroalimentari i turístic per fer de la gastronomia un dels nostres valors de futur més importants per als nostres pobles. Són moltes les oportunitats que es generen del consum dels nostres productes, des del propi procés de producció fins a la posada en valor d’aquesta gastronomia com a recurs turístic, i des del Govern Provincial treballem per a aprofitar-les totes al servei de la generació d’ocupació i riquesa en els nostres municipis”.

En aquest sentit, Roig ha animat al sector de l’hostaleria de la zona nord de la província “a participar i sumar esforços entre tots per a continuar consolidant la gastronomia com a font de riquesa i important reclam turístic perquè cada vegada ens coneguin més visitants a través dels sabors i excel·lents productes que conformen la que és el millor rebost del mediterrani”.

Aquesta acció didàctica que la Diputació patrocina amb 6.000 euros, pretén dotar al sector de l’hostaleria de l’eines necessàries per a convertir-se en els millors ambaixadors de les gastronomia provincial, sota el segell de qualitat ‘Castelló Ruta de Sabor’. Des de l’associació s’ha preparat un complet programa on productors i especialistes de l’àmbit turístic i gastronòmic compartiran les seves experiències amb els assistents.

Oberta ja la inscripció per a un complet programa d’activitats

Després de l’acreditació dels participants, a les 9.30 hores tindrà lloc la ponència titulada ‘Creació i posada en marxa de Castelló Ruta de Sabor. La importància de la comunicació’, a càrrec de Lledó Novo i Alejandro Cabrera del departament de Desenvolupament Rural de la Diputació de Castelló.

Seguidament, a les 10.00 hores, el subastador de la llotja de Vinaròs, Andrés Albiol, farà una xerrada sobre ‘El peix en la restauració’. A continuació, a les 10.30 hores tindrà lloc un showcooking amb de gustación de productes Castelló Ruta de Sabor ofert pels alumnes del Centri Integrat Públic de Formació Professional (CIPFP) de Benicarló i a les 11.15 hores un tast de AOVES de Castelló impartida per Paloma Roures, especialista en Olivicultura i Elaiotécnia i catadora d’olis de Intercoop Consultoria.

La jornada la tancarà la taula rodona ‘Turisme i Gastronomia’ en la qual participaran: Joan Viana, cap del Departament d’Hostaleria i Turisme de Centri Integrat Públic de Formació Professional(CIPFP) de Benicarló; Rafael Miralles, president de l’Associació d’Hostaleria de Vinaròs; i José María Roldán, tutor de cicle formatiu Grau Mitjà Cuina i Gastronomia de Centri Integrat Públic de Formació Professional (CIPFP) de Benicarló.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací