Verònica Ruíz presenta l’itinerari històric ‘Castelló Republicà’

555

La ruta consta de 10 punts repartits per la ciutat i senyalitzats amb una placa on es podrà obtenir tota la informació referida a la ubicació

Actualitat Diària

La regidora de Cultura a l’Ajuntament de Castelló, Verònica Ruiz, ha inaugurat la ruta ‘Castelló Republicà‘, un itinerari pel centre de la ciutat que recorre 10 ubicacions on es desenvolupaven activitats durant els anys de la República. “Poder mostrar part de la història de la nostra ciutat a través de monuments i edificis que encara conserven trets i característiques del Castelló republicà, és un valor important que se li dóna a la nostra ciutat”, ha explicat Verònica Ruiz.

La ruta comença al Parc Ribalta, on es troben els tres primers punts de l’itinerari. El Templet, punt de partida, l’Obelisc, un homenatge al Castelló liberal de l’època i la placa homenatge a González Chermà, el primer alcalde republicà que va tindre la ciutat.

El Refugi Antiaeri, situat a la plaça Tetuan, l’edifici de Correus, l’Ajuntament i l’edifici de Les Normes de Castelló, són les quatre ubicacions següents. En elles s’explica el dia a dia de la ciutat durant la República, i també com es va començar a teixir la normativa ortogràfica vigent al País Valencià des de l’any 1932.

Finalment, la Caserna de la Guàrdia d’Assalt, el cos armat encarregat del manteniment de l’ordre públic, i les Casas Baratas, cooperativa obrera per a la construcció de cases, són les últimes ubicacions de l’itinerari.

Hi ha dues opcions per a fer la visita, de forma autoguiada amb plànol digital (en format descàrrega o digital disponibles ambdós a la pàgina web del Mucc), o una visita autoguiada amb la guia en paper, que s’haurà de sol·licitar en l’oficina Tourist Info. Per a visites guiades, caldrà consultar la pàgina web www.mucc.castello.es.

Totes les visites són gratuïtes, accessibles i disposen d’un panell explicatiu a l’inici de l’itinerari i 10 punts d’interés senyalitzat amb plaques numerades a terra. La duració de la ruta és d’1 hora i 30 minuts.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací