Castelló invita a la pràctica del ioga a la platja del Grao aquest estiu

492

Actualitat Diària

Ioga integral, en parelles, en família, per a embarassades, amb musica… les més variades formes de practicar aquesta disciplina oriental de relaxació monopolitzaran el parc de la Pineda i la seva platja, els més pròxims al Grau, durant un intens cap de setmana prop del mar. Una nova edició del Festival de Ioga d’Estiu, que el combina amb dansa, tallers teòric pràctics i activitats per als més petits. Així, amb jocs, aprendran a familiaritzar-se amb aquesta forma de mantenir un equilibri espiritual entre el cos i la ment.

El parc de la Pineda deu el seu nom a la gran quantitat de pins que l’abrigallen al costat de la major de les tres platges que integren la costa de Castelló de la Plana –al costat de Gugugú i Serradal– amb les seves 1.750 metres de llarg i 90 metres d’amplària mitjana, i també la més pròxima al districte marítim del Grau. Un punt de trobada familiar que a l’estiu adquireix àdhuc una major dimensió com a espai d’oci.

Aquest entorn natural de parc i platja, al costat del Mediterrani, acull una les grans cites anuals de la capital de la Plana, el seu Festival de Ioga d’Estiu, que aquest any es desenvoluparà del 26 al 28 de juliol. Un intens cap de setmana amb 70 activitats en tres dies entorn d’aquesta pràctica de relaxació, corporal i mental, adaptada a tots els públics.

El divendres 26 de juliol, la Zona Principal de la Pineda proposa activitats com: ‘Kundali Ioga i música en directe’, ‘Ioga integral i dansa’, ‘Concert amb Mantres’, ‘Ioga en parelles’, ‘Hatha ioga’ i ‘Dansa Bhangra’. La seva Zona B està dedicada a tallers teòric pràctics, com a ‘Introducció a la meditació’, ‘Els ritmes de l’Ésser: ioga, alimentació energètica, meditació dinàmica’, ‘Ioga Nidra’ i ‘Atenció plena i meditació’.

En la Zona C hi haurà altres tallers com: ‘Xerrada shiatsu, meditació Za Zen i estiraments meridians’, ‘Alimentació saludable’, ‘Reflexologia podal’, ‘Més enllà de ser home o dona’, ‘Meditació dinàmica: despuración de toxines’ i ‘Caminar i córrer conscient amb la tècnica del Chirunning’. I per als nens: ‘Ioga en família’, ‘Ioga bilingüe: we play ioga’, ‘Mindfulness per a famílies amb nens: la carícia de l’atenció’ i ‘Connexió pares i nens’.

El dissabte 27 de juliol, en la Zona de Platja, hi haurà ‘Hatha ioga’ de 07.00 a 08.45. En la Zona Principal: ‘Ioga integral’, ‘Consciència i maneig de la columna vertebral’, ‘Ioga en parelles’, ‘Concert meditatiu so vibracions amb energia cristal·lina’, ‘Ioga ancestral’, ‘Hatha ioga’, ‘Kundali ioga amb música en directe’ i ‘Concert de tancament’. La Zona B de la Pineda acollirà tallers com: ‘Chi kung i meditació: activant l’energia del donar’, ‘Introducció a la permacultura’, ‘Ashtanga ioga per a tots’, ‘L’enfocament transcendental en la meditació’, ‘Permacultura, gestió de residus, bany sec i compostero’, ‘La ciència i l’art de meditar’ o ‘El secret és la passió’.

La Zona C proposa tallers de ‘Ioga embarassades’, ‘Ioga mamàs i bebès’, ‘Arunai ioga i diversitat funcional’, ‘El sòl pèlvic durant l’embaràs i postpart’ o ‘Disseny humà, una eina d’autoconeixement’, amb música. I per als nens: ‘Conta contes: la sirena i el tigre’, ‘Ioga en família’, ‘Pintar mandalas’ i ‘Representació: món feliç’.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací