Castelló instal·la bucles magnètics per a millorar l’audició en els edificis municipals

881

L’alcaldessa declara que la instal·lació d’aquests dispositius és una aposta del Consistori per garantir una comunicació accessible

Actualitat Diària

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el regidor de Benestar Social i Dependència, José Luis López, s’han interessat pels 13 sistemes de suport a la comunicació oral per a persones usuàries de pròtesi auditiva que ha adquirit l’Ajuntament amb l’objectiu de complir la llei general de drets de les persones amb discapacitat i de la seua inclusió social.

Marco ha destacat que “diversos espais i edificis públics municipals incorporen bucles magnètics en una aposta del Consistori per adoptar les mesures que garantisquen una comunicació accessible per a les persones amb discapacitat, en igualtat de condicions per a tots els ciutadans i ciutadanes de Castelló”.

L’alcaldessa ha assenyalat que “aquests aparells milloraran la qualitat de l’audició per a persones que utilitzen audiòfon o tenen implants coclears” i ha explicat que es tracta de “uns dispositius que recullen el so i l’envien en forma de senyals magnètics directament a l’audiòfon o a l’implant reduint sorolls d’ambient i aconseguint major claredat en l’escolta”.

Per part seua, el regidor de Benestar Social ha manifestat que aquests aparells “seran situats en les tinences d’alcaldia i en els centres municipals de serveis socials. A més, des de l’Oficina Tècnica d’Atenció a la Discapacitat es custodiarà un altre dispositiu perquè puga ser utilitzat en altres espais i dependències municipals a demanda del negociat o entitat que ho precise mitjançant un sistema de préstec”.

El bucle magnètic és una de les ajudes més útils per a les persones amb discapacitat auditiva que utilitzen audiòfons o implants coclears, ja que en recollir la veu o el so i enviar-lo directament en forma de senyals magnètics a l’audiòfon o implant, augmenta la qualitat del so i la claredat.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací