Bravo assegura que la Generalitat comptarà amb tots els mitjans per a que la jornada electoral siga un èxit

261

Actualitat Diària

 

La consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, ha destacat aquest dimarts que la Generalitat ha habilitat “tots els mitjans tècnics i humans perquè la jornada electoral es desenvolupi amb èxit”.

La consellera ha fet aquestes valoracions després de visitar les dependències que albergaran els sistemes de recepció de dades habilitades en la Ciutat Administrativa 9 d’Octubre i en que la seva posada en marxa estan treballant actualment un total de 25 persones entre personal funcionari i professionals de les empreses contractades per a aquesta fi.

Gabriela Bravo ha explicat que les eleccions del pròxim diumenge “són un procés històric atès que la Comunitat Valenciana, per primera vegada, triarà als seus representants a les Corts al marge de la resta de les autonomies”.

Entre els treballs que s’estan realitzant actualment destaca la preparació dels sobres i paperetes accessibles en sistema braille així com la centraleta on més de trenta persones amb formació específica atendran els possibles dubtes o incidències que es poguessin produir durant el recompte i l’enviament de dades.

En les eleccions del pròxim 28 d’abril estan cridades a les urnes 3.657.140 persones, de les quals, 3.547.087 resideixen oficialment en la Comunitat Valenciana i 109.153 estan censades com a residents a l’estranger. En aquests comicis hi ha 47.916 electors més perquè el cens de 2015 va ser de 3.609.224, enfront dels 3.657.140 d’aquest any.

D’altra banda, l’any 2015 es van constituir un total de 5.763 meses electorals que han augmentat per a aquest any fins a les 6.044 i que seran ateses per 18.132 ciutadans i ciutadanes que exerciran de presidents i vocals de cada taula.

Respecte als elegibles, un total de 1.378 persones en les files d’algun dels 18 partits o coalicions que es presenten a aquestes eleccions opten a ocupar un dels 99 escons de les Corts. D’elles, el 51,8% (714) són homes mentre que 669 (el 48,2%) són dones.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací