Borriana i Almassora tornen a estar connectades pel Camí La Cossa

356

El Consorci refà la passarel·la que uneix totes dues localitats en la desembocadura

Actualitat Diària

El Consorci Gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del Riu Millars ha recuperat la passarel·la que connecta les localitats d’Almassora i Borriana a través del Millars pel camí La Cossa, un vial molt transitat pels esportistes que utilitzen el paratge per a córrer o anar amb bici i els agricultors de la zona. Els treballs en l’entorn van concloure a la fi de la setmana passada, després que les pluges de l’últim trimestre de 2018 danyaren el camí.

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, i el regidor de Serveis Públics, Joan Antoni Trenco, han visitat la zona per a comprovar el resultat dels treballs executats per l’empresa Excavaciones Sigar per a recuperar el vial. La comunicació del districte marítim d’Almassora amb el nucli residencial de Santa Bàrbara i el seu entorn torna a estar operativa després de garantir la conservació del ferm, danyat a conseqüència de les pluges i del pas de vehicles.

L’empresa ha eliminat els sots i pedres de gran grandària acumulades en la passarel·la que connecta les dues localitats a través del riu Millars per a obrir el camí al trànsit de vehicles i vianants. “La neteja a càrrec del Consorci és el resultat del treball conjunt de les administracions per a posar en valor un espai tan valuós com la desembocadura del riu”, ha assenyalat l’alcaldessa. “Si compartim el seu gaudi, també compartim els costos que comporta el seu manteniment”, ha destacat Galí.

La primera edil ha agraït al consistori de Borriana la col·laboració, al mateix temps que ha recordat que l’Ajuntament d’Almassora va destinar 9.002 euros de fons municipals el mes de desembre passat per a reparar la senda del Millars en altres dos punts: al costat de la rampa de l‘empresa Plumbel, entre els dos ponts que connecten Almassora amb Vila-real, i en l’espai com a conegut com El Paretó, en els voltants de la pista de ciclisme. Les foradades provocades per les pluges van obligar a reforçar el paviment i aplanar el terreny.

Altres 3.630 euros van permetre millorar en les mateixes dates la senyalització de la senda en dos extrems de la rambla de la Vídua en els quals sengles accidents de trànsit havien danyat els pals. Un tercer panell es va renovar davall del pont, en la connexió del circuit amb el tram urbà.

El pressupost de 2019 inclou 50.000 euros, cofinançats per la Unió Europea a través d’EDUSI, per a desenvolupar les actuacions necessàries en matèria d’accessibilitat en el passeig de Vora Riu. El pla centra esforços en l’espai situat al costat de la desembocadura, on les malalties dels arbres del passeig i l’erosió de les reiterades pluges ha minvat la imatge d’aquest paratge protegit.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací