Almassora intensifica el control per a impedir l’accés de gossos a la platja durant l’época estival

340

La vigilància s’estendrà matí, vesprada i nit per a complir l’ordenança

Actualitat Diària

La Policia Local d’Almassora ha activat una campanya de vigilància policial per a assegurar el compliment de l’ordenança de tinença d’animals, que impedeix l’accés dels gossos a la platja durant els mesos d’estiu.

L’Ajuntament d’Almassora recorda als propietaris de mascotes que els trams habilitats per al gaudi dels cans tornaran a estar operatius a partir de l’1 d’octubre, atés que en l’equador de l’any és prioritari l’accés dels banyistes a la costa.

La modificació de l’ordenança de tinença d’animals aprovada el mes de juliol passat en un espai aproximat de 300 metres “autoritza excepcionalment el seu accés durant el període comprés entre l’1 d’octubre i l’inici de les vacances de Pasqua en els espais senyalitzats”. No obstant això, la Policia Local ha constatat accessos irregulars per part de propietaris de cans que continuen visitant la platja amb les seues mascotes en aquestes dates. És per això que els agents han activat un control especial en torns de matí, vesrpada i nit per a acabar amb les infraccions.
A més, la retirada d’excrements de l’arena per part dels serveis de neteja constata que determinats propietaris d’animals incompleixen l’obligació de recollir les deposicions i netejar la part de la via pública afectada. El text redactat des del departament de Medi Ambient incideix que les persones hauran d’impedir que les mascotes depositen els seus excrements en voreres, passejos, jardins, arena de la platja i en qualsevol espai dedicat al trànsit de vianants, per la qual cosa aquest tipus de conductes incíviques són objecte de sancions econòmiques.

L’alcaldessa d’Almassora en funcions, Merche Galí, ha recordat que l’ordenança de tinença d’animals es va modificar per a conciliar les demandes dels propietaris dels gossos i garantir la neteja i seguretat a la resta de banyistes que gaudeixen a partir de la primavera del bon temps en la costa. És per això que ha instat a complir la normativa vigent que prohibeix expressament el seu accés a l’estiu.

A més, el compliment de la normativa de gossos perillosos, cens, transport d’animals, vacunació i la resta d’obligacions que contrauen els amos funciona en les mateixes condicions en l’espai reservat en la costa per a l’esplai de les mascotes durant el període habilitat, recorda la Policia Local d’Almassora.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací