Almassora comença l’elaboració del projecte de transformació de Santa Quitèria

A partir dels primers mesuraments s'obtindrà informació sobre desnivells i distàncies i es podrà estimar la ubicació ideal dels serveis

893

ActualitatDiària

La transformació del paratge de Santa Quitèria en un àrea d’esports d’aventura projectada per l’equip de govern de l’Ajuntament d’Almassora ha començat amb l’elaboració d’un model fotogramètrico del paratge. A partir d’aquests mesuraments, el consistori obtindrà informació sobre desnivells i distàncies i podrà estimar la ubicació ideal per a les atraccions i altres serveis associats.Des de la passada setmana, una empresa local realitza l’alçament topogràfic sobre una àrea de 24,75 hectàrees, compreses entre el Pantanet de Santa Quitèria i la rambla de la Vídua. Per a açò, a més de la utilització d’una estació de mesurament robòtic terrestre, els tècnics utilitzen un dron per a fotografiar la totalitat de la superfície.

El resultat de serà un mapa d’alta resolució amb georreferències i un model en 3D texturitzat, documents que el consistori prendrà com a base per a l’elaboració del projecte de transformació de Santa Quitèria. En aquest sentit, l’executiu local ultima els tràmits per a l’encàrrec d’un estudi sobre la ubicació de les futures instal·lacions, així com la posterior gestió dels espais.

En l’aspecte econòmic, el pressupost municipal de 2018 inclou un partida de 18.000 euros  per a estudis previs a l’elaboració del projecte. Així mateix, el consistori preveu emprendre la construcció de l’embarcador de piragües al costat de l’ermita, un projecte que està pendent de rebre els permisos de la Confederació Hidrogràfica del Xuquer (CHJ) i de la formalització de l’acord de cessió dels terrenys per part de les comunitats de regants.Cal recordar que aquesta iniciativa conjunta de les àrees d’Esports i Turisme de l’Ajuntament d’Almassora preveu posar en valor el paratge de Santa Quitèria i dotar-lo d’infraestructures per a la realització d’activitats esportives i d’oci. Entre les atraccions que podrien incloure’s en les primeres fases del projecte destaquen una tirolina i un circuit de destresa, a les quals cal sumar l’adequació del riu per al bany.

Les actuacions, que tenen el suport de la Unió Europea a través dels fons FEDER, tenen una doble finalitat, com ha explicat el regidor d’Esports, Xavier Trenco. . “D’una banda, volem crear un àrea esportiva i potenciar la pràctica d’activitats físiques per a la ciutadania d’Almassora, i per l’altre, aquest projecte contriburá a crear una oferta diferenciada de la de les localitats del nostre entorn de cara a l’atracció de visitants”, ha assegurat l’edil.

 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací