Agricultura destina 7,6 milions d’euros a 14 projectes de modernització de regadiu

425

Actualitat Diària

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat la resolució de la conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica per la qual s’aproven les obres de modernització de regadius proposades per les comunitats de regants, i altres entitats, per al foment de la utilització racional de l’aigua en aprofitaments hidràulics i regadius.

En aquesta línia, la Generalitat, a través de la Direcció General d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, aprova 14 projectes per a 2019, els quals han estat proposats per les comunitats de regants i altres entitats de reg. Als mateixos se’ls destina ajudes per valor de 7,6 milions d’euros i suposen una inversió total de més de 15 milions d’euros.

Totes aquestes intervencions estan dirigides al foment de la utilització òptima de l’aigua en aprofitaments hidràulics i regadius, en els quals la conselleria subvenciona el 50% de l’import de les obres per a adaptar el sistema actual al de reg per degoteig.

Dins dels projectes a finançar es troben els destinats a la implantació del reg localitzat, l’increment de la capacitat d’embassament, la reutilització per a reg de les aigües depurades, la disminució del cost energètic, l’augment de l’eficiència en la utilització de l’aigua i la millora de la rendibilitat de les explotacions agràries, així com el foment de l’agricultura ecològica.

En concret, dels 14 projectes aprovats, 8 d’ells han estat impulsats per entitats de reg de València, 4 d’Alacant i 2 d’ells de Castelló.

Amb aquest tipus d’ajudes, la Conselleria demostra la seva voluntat per fomentar la millores en les xarxes de reg per a fer realitat la utilització d’aigua de manera racional i la seva aplicació en el camp a través del sistema per degoteig per a cítrics, fruiters i horta. Tot això possibilita un desenvolupament d’agricultura sostenible i que permet una millora progressiva de la qualitat de vida dels regants així com de la competitivitat dels productes agrícoles.

Les entitats de reg deuran ara lliurar a la Conselleria els projectes tècnics, per a la supervisió dels mateixos en un termini màxim de tres mesos, comptats des de la data de notificació de la resolució aprovatòria de la subvenció.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací