Ábalos afronta la liberalització dels serveis comercials ferroviaris com un dels reptes de Foment

255

Actualitat Diària

El ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, ha reafirmat la seva aposta per un sector públic ferroviari fort, competitiu, modern, innovador i obert al món amb un gestor d’infraestructures públic (Adif) que reforci la seva funció com a gestor de la xarxa així com un operador públic (RENFE) fort, competitiu i internacionalitzat.

Durant la seva intervenció en el Fòrum Cinco Días “Sector ferroviari: liberalització i mercats internacionals”, el ministre ha asseverat que afronta la liberalització dels serveis comercials ferroviaris com un dels principals reptes no només per al seu Departament sinó per al conjunt de l’acció política del Govern. També ha ressaltat que aquesta liberalització pot portar resultats molt positius per al conjunt de l’activitat ferroviària, així com per a la mobilitat i competitivitat d’Espanya, per la qual cosa ha reconegut tenir fortes expectatives en aquest procés.

Segons ha reconegut el ministre, existeix un treball conjunt entre diversos ministeris per a l’elaboració d’una estratègia de mobilitat segura, sostenible i connectada que col·loqui a Espanya en la senda dels països amb una mobilitat més moderna i eficaç.

Ábalos ha assegurat que la liberalització que lidera el grup Foment posicionarà a Espanya com a referent d’una liberalització efectiva, i s’ha mostrat convençut de l’èxit que suposarà i dels enormes beneficis que aportarà la mateixa al conjunt del nostre país.

Ha afegit que l’èxit no només depèn del sector públic, sinó que per a la seva consecució han d’entrar a formar part nous agents, fonamentalment del sector privat.

El responsable del Departament ha afirmat que a Espanya disposem de la major xarxa d’infraestructures de transport d’Europa, per la qual cosa l’objectiu prioritari no serà augmentar més aquesta xarxa sinó invertir a mantenir-la per a fer efectiu el seu servei i capacitat per a la consecució de l’equilibri territorial.

A més, el ministre ha recordat que la modernització del sistema passa per la digitalització i el desenvolupament tecnològic que generen nous models de mobilitat centrats en la connectivitat, la intermodalitat i l’aprofitament de la capacitat, que requereixen menys inversió en infraestructura dura (formigó) i més gestió de dades per a generar impactes positius.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací