Un home mata de forma violenta a les seues dues filles de 3 i 6 anys i després es lleva la vida a Castelló

1367

Pel que sembla, després d’acabar amb la vida de les menors, s’ha precipitat al buit des del domicili

Un home de 48 anys i veí de Castelló ha matat a ganivetades, presumptament, a les seues dues filles de 3 i 6 anys i després ha llevat la vida. El presumpte cas de violència de gènere ha tingut lloc en el carrer Ric *Adra de la capital de la Plana, prop del poliesportiu Ciutat de Castelló. L’exdona, que havia presentat denúncies per maltractaments, no estava present.

Rafa Mezquita/Actualitat Diària

Un home de 48 anys i veí de Castelló ha matat a ganivetades, presumptament, a les seues dues filles de 3 i 6 anys i després ha llevat la vida.

El presumpte cas de violència de gènere ha tingut lloc en el carrer Riu Adra de la capital de la Plana, prop del poliesportiu Ciutat de Castelló. L’exdona, que havia presentat denúncies per maltractaments, no estava present en el moment de l’assassinat.

Segons informa el CICU, sobre les 6.00 hores d’aquesta matinada, la Policia Nacional requereix la intervenció del Centre d’Urgències i Ambulàncies per a assistir a diversos ferits en els voltants del citat carrer.

Fins al lloc van acudir unitats del SVB i Samu, que van confirmar defunció d’un precipitat i de dues xiquetes de 6 i 3 anys per mort violenta.

Atenció psicològica

Així mateix, van traslladar a la mare, de 42 anys, i a l’àvia, de 75, a un centre hospitalari per a atenció psicològica després del succés.

El jutjat investiga ara les causes després de diverses denúncies

El Jutjat de Violència sobre la Dona investiga ara dos procediments que es van arxivar a petició del fiscal i de la pròpia víctima. La diligència policial de valoració de risc de la víctima va llançar un resultat de risc baix. L’investigat, ara mort, no tenia antecedents penals ni li constaven episodis previs de violència domèstica.

La primera causa es va incoar el passat mes de gener. El Jutjat de Violència sobre la Dona de Castelló va obrir un procediment després de rebre un part mèdic (no va haver-hi denúncia de la víctima)

En la seua compareixença davant el jutge, la dona i mare de les menors es va acollir al seu dret a no declarar. Sense part de lesions i sense el testimoniatge de la víctima, el fiscal va sol·licitar el sobreseïment de la causa i el Jutjat la va acordar.

El passat mes de febrer, el dia 24 la dona va denunciar per amenaces en el Jutjat de Guàrdia al seu expareja i pare de les menors. Ho va fer amb prou faenes quinze dies després que el Jutjat de Família fixara mesures provisionals per a regular el règim de visites i l’ús de l’habitatge sobre la base del conveni regulador que els pares havien aconseguit de mutu acord.

Després d’una discussió amb el seu exquan procedien a intercanviar-se a les xiquetes, la dona va interposar la denúncia, va sol·licitar una ordre d’allunyament i va mostrar la seua disconformitat amb les mesures provisionals que havien sigut fixades després de l’acord entre els progenitors de les menors.

El fiscal no va considerar llavors necessària l’adopció de mesures cautelars i es va oposar a la concessió de l’allunyament. El Jutjat de Guàrdia va denegar l’ordre.

L’endemà, la decisió va ser revisada pel Jutjat de Violència Sobre la Dona de Castelló, competent en la matèria. Després d’aquesta nova compareixença i de conformitat amb el criteri del fiscal, es torna a denegar l’ordre d’allunyament.

La denunciant va recórrer aqueixa decisió judicial, però mentre es tramita el seu recurs va desistir de seguir avant i l’acte denegatori de l’ordre d’allunyament va cobrar fermesa.

El procediment per les suposades amenaces va seguir tramitant-se. Després de la pràctica de les diligències sol·licitades per les parts, el fiscal va sol·licitar el sobreseïment. La víctima, personada com a acusació particular, també va demanar l’arxiu. Al no existir cap part que exercira l’acusació, el Jutjat de Violència sobre la Dona va sobreseure el procediment.

La defunció del presumpte autor del doble crim extingeix la responsabilitat penal.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací