Diputació instal·la 350 detectors per a prevenir incendis urbans a la campanya #JuntsFemPrevenció

Diputació instal·lat 350 detectors per a prevenir incendis urbans a la campanya #JuntsFemPrevenció | Castelló

440

ActualitatDiària

La Diputació de Castelló ha instal·lat ja un total de 350 detectors de fum per a prevenir els incendis urbans com a part de la seua ambiciosa campanya #JuntsFemPrevenció dirigida a contribuir a l’objectiu de zero víctimes per incendis en la província de Castelló. I és que és precisament durant l’hivern el període de major risc d’incendis urbans a causa del mal ús dels sistemes de calor en la llar. És per açò que el Govern Provincial instal·la gratuïtament aquests dispositius d’alerta i prevenció contra incendis en els habitatges de les persones majors de 70 anys que viuen soles en la província de Castelló.
El diputat de Bombers, Luis Rubio, ha explicat que “facilitem la instal·lació gratuïta de sistemes de prevenció en un dels col·lectius amb major risc de patir incendis en les seues llars. El benefici social d’aquesta iniciativa supera amb escreix el cost que suposa per a nosaltres, doncs instal·lem una tecnologia que salva vides i dóna autonomia a moltes famílies, doncs permet a molts majors que puguen seguir vivint sols i a les seues famílies estar molt més tranquil·les”. Cal recordar que les persones interessades en la instal·lació d’aquests detectors contra incendis poden sol·licitar-ho a través del telèfon 964 35 96 06. És important assenyalar que l’any 2017 va haver-hi en la província de Castelló un total de 247 incendis d’habitatge. Respecte a les víctimes derivades d’aquests incendis, s’han produït 25 ferits i 4 morts.

Contribuint a consolidar població, #Repoblem

Cal tenir en compte que si els beneficis de la instal·lació d’aquests sistemes són molts per a les persones majors que viuen soles en general, ho són en particular per a aquelles que resideixen en un xicotet municipi de l’interior.

Tal com assenyala el diputat “a més de generar confiança i seguretat entre els beneficiaris estem ajudant a consolidar població en les zones rurals, doncs propiciem que les persones majors puguen quedar-se a viure en els seus domicilis amb garanties de qualitat durant més temps”.

És per açò que aquest programa gratuït impulsat per la Diputació “ofereix una garantia de qualitat de vida en les zones rurals de la província, convertint-se d’aqueixa manera en una vertadera oportunitat més de desenvolupament territorial d’entre les quals estem impulsant en la Diputació”.

Objectiu zero víctimes per incendis #JuntsFemPrevenció

D’entre les diferents accions estratègiques que conformen l’estratègia de prevenció d’incendis i atenció d’emergències de la Diputació destaca la construcció del més eficient anell de seguretat per a la província, a través de les infraestructures del Consorci Provincial de Bombers.

Tal com ha explicat el diputat, “tenir una resposta eficaç i millorar en prevenció s’aconsegueix amb mesures com la millora contínua de les infraestructures, amb els nous parcs de bombers professionals i voluntaris o la Xarxa Provincial de Helisuperficies per a escurçar temps d’emergències a l’interior, i la millora dels recursos tècnics i humans del Consorci, amb la creació de l’Agrupació Provincial de Voluntaris de Protecció Civil, les brigades de prevenció d’incendis en els entorns urbà-forestals, les unitats de rescat caní i aquàtica o les bicicletes medicalizadas per al seguiment de proves esportives”. A açò se sumen innovadores campanyes que la Diputació ha posat en marca per a ajudar a salvar vides com el programa de desfibril·ladors ‘Territori Cardioprotegido’ amb la donació d’aquests dispositius als ajuntaments o la distribució en els domicilis de persones majors de dispositius detectors de fums per a prevenir els incendis urbans, i la formació de xiquets en edat escolar a través d’un ambiciós programa de xarrades, visites als parcs de bombers i altres activitats.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací